• Publicerat 10 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF står med ena benet i nästa Champions League-runda, detta efter att ha besegrat Drita nere i Kosovo med 3-0. Carlos Strandberg, Arnor Traustason och Markus Rosenberg gjorde målen. 

I lördags pulvriserade Malmö FF den allsvenska jumbon Sirius med 4-0 på bortaplan efter två mål av Markus Rosenberg samt varsin fullträff av Arnor Traustason och Sören Rieks.

Nu när Drita väntade i Kosovo under tisdagskvällens Champions League-kval (första rundan) valde tränaren Uwe Rösler att matcha exakt samma elva som i lördags.

Avspark 20.45.

Hemmalagets kurva på den slitna olympiastadion med de klassiska löparbanorna framför sig skapade bra tryck direkt vid inmarsch. Flera svenska spelare med kosovoalbanskt ursprung har varnat just för ljudkulissen.

MFF med fyrbackslinje, inte trebackslinje som det spekulerades om på förhand.

Röslers Malmö det bättre laget i inledningen, men hade svårt att komma till några lägen. Hörna i sjunde minuten fixad av Arnor Traustason det farligaste under de första tio minuterna. Den hörnan blev resultatlös.

Slarv av Eric Larsson i tolfte minuten och Shabani stormade fram påhejad av de fanatiska fansen. Chansen rann dock ut i sanden.

MÅÅÅÅÅÅL! I den 13:e minuten tog MFF ledningen med 1-0. Snabbt inkast till Sören Rieks som på vänsterkanten vände upp och slog ett perfekt inlägg med högern till en helt omarkerad Carlos Strandberg som nickade in 1-0. Viktigt med bortamål!

Uh, farligt frisparksläge för Drita precis utanför straffområdet då Safari olyckligt fick bollen på handen. Hårt med gult kort, men så blev det. Frisparken från Shabani i muren. Detta i 27:e minuten.

Tungt skott utifrån från Rieks. Dansken fick på en rejäl häxpipa och bollbanan blev otäck, men fin räddning av Rexhepi. Skottet efter halvtimmen spelad.

Eric Larsson i backen i 38:e minuten och MFF ville ha straff, men ingen åtgärd… Borde garanterat varit straff!

MÅÅÅÅÅÅÅL! MFF med 2-0 i 40:e minuten. Strandberg fram till Rosenberg som osjälviskt passade in till Traustason som enkelt placerade in tvåan i nät. Effektivt Malmö!

Första MFF-bytet i 61:a minuten. Ut med Carlos Strandberg, in med Alexander Jeremejeff. Östersund väntar till helgen så viktigt att spara kraft.

I 64:e minuten nytt byte. Ut med Behrang Safari som fick gult kort och som sedan även grinade illa. In i stället med Franz Brorsson.

Nära 3-0 två gånger om, först genom Alexander Jeremejeff och sedan genom Rieks. Den sistnämndes skott från nära håll i 80:e minuten högt över. Klasskillnad mellan lagen!

MÅÅÅÅÅÅL! I den 82:a minuten kom även 3-0. Jeremejeff fram till Markus Rosenberg som kom rättvänd med bollen. Fin löpning av Rieks på vänsterkanten och Rosenberg kunde då vika inåt i banan, lura försvararen med en något turlig dribbling, men avslutet upp i nättaket var det inget fel på!

Efter målet byttes Rosenberg ut och ersattes av Bonke Innocent som fick ta över bindeln sista minuterna!

Matchen slut. Enkel 3-0-seger för MFF som mer eller mindre är klart för nästa runda, detta trots att returen återstår i Malmö kommande tisdag. Som sagt, klasskillnad mellan lagen och det var aldrig något snack om saken!

Drita: Rexhepi – Kuka, Limani, Leci, Shala – Musaj, Shabani, Krasniqi, Shabani – Haxhimusa, Neziraj

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason, Lewicki, Bachirou, Rieks – Rosenberg, Strandberg.