• Publicerat 9 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby hade chansen att ta tillbaka serieledningen, men misslyckades. Förlust hemma mot Östersund med 2-1 efter en snabb vändning av Jämtlandslaget. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HAMMARBY – ÖSTERSUND 1-2

Din bild av första halvlek?

– Hammarby tryckte på framåt och ett ledningsmål låg i luften. Samtidigt var gästerna farliga i kontringsspelet, främst genom Hosam Aiesh och Saman Ghoddos. När Björn Paulsen vräkte in 1-0 i 39:e minuten kändes det ändå logiskt. Bajen hade ett par andra fina lägen att göra mål under den första halvleken.

Hur såg det ut efter paus?

– Tja, jag tycker inte Hammarby var dåliga på något sätt, men Östersund visade klass när de inom loppet av tre minuter mellan 59:e och 61:a vände på steken med två klassmål, först genom Tesfaldet Tekie och sedan genom Saman Ghoddos. Bajen öste sedan på framåt och hade absolut lägen, men ÖFK försvarade sig bra och redde ut stormen.

Pa Dibba såld till Kina, hur märktes det?

– Tja, Bajen förlorade och gjorde bara ett mål… Men nej, jag tycker att Nikola Djurdjic gjorde det bra på topp och skapade flera riktigt bra lägen. Givetvis hade dock allsvenska skytteligatvåan Pa Dibba varit behövd som ett komplement där framme. Vi minns ju Malmömatchen i maj, då Bajen vände till 3-2 och Dibba sköt segermålet.

Vilka utmärkte sig i matchen?

– I hemmalaget tycker jag att Junior var mycket bra på mitten, Jiloan Hamad likaså. Duon hade mycket boll och ville hela tiden framåt. Djurdjic vass på topp, även om det inte blev någon fullträff i dag. I Östersund var Hosam Aeish och Saman Ghoddos glödheta i offensiven och sysselsatte ständigt Bajens försvar.

På tal om Ghoddos, han är fortfarande kvar?!

– Ja precis, man trodde ju i slutet av maj innan han drog iväg på VM med Iran att han hade gjort sin sista match, men än är han kvar och en mycket bra insats i dag mot Bajen. Ghoddos har dock varit tydlig med att han vill lämna och likt Ken Sema som såldes till Watford lär en affär bli klar rätt snart…