Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarby tappade 1-0 till 1-2 mot Östersund i allsvenska återstarten. Bajens tränare Stefan Billborn pratade efter matchen om att det blev för mycket ”show” av hans spelare bitvis i matchen.
– Istället för att man spelar framåt i planen, få dem att vända på sig och skapa målchanser av bollinnehavet, så blir bollinnehavet något slags egensyfte sådär, säger Billborn på presskonferensen efteråt.

Hammarby hade bara en förlust i allsvenskan inför kvällens hemmamatch mot Östersund. Och det såg ljust ut för de grönvita också i kväll – Björn Paulsen gav laget ledningen efter en frispark i den första halvleken.

1-0 stod sig fram till knappa timmen. Då vände ÖFK på ett par minuter – 1-1 genom Tesfaldet Tekie och kort därefter 2-1 Saman Ghoddos.

Bajen jagade kvittering och skapade ett par målchanser men det kom aldrig någon utjämning.

En hel del fina kombinationer och snyggt spel av Bajen periodvis. Hemmalagets tränare Stefan Billborn var på presskonferensen efter matchen inne på att det blev lite väl mycket ”show” i perioder i andra halvlek. Hammarbys tränare ombads då utveckla vad han menade:

– Ibland när man får spelet att flyta… jag tycker vi började diktera spelet ganska bra i början på andra halvlek också. Men ibland blir det så, istället för att man spelar framåt i planen, få dem att vända på sig och skapa målchanser av bollinnehavet, så blir bollinnehavet något slags egensyfte sådär, säger Billborn och fortsätter:

– Och det kan ju vara, om man använder det för att flytta på motståndaren för att skapa luckor. Men om man använder det för att det är roligt att lira… då tror jag att helt plötsligt blir det svårt att läsa av vad som händer, det kommer beslut som man inte tror ska komma, så tappar man bollen och åker på en omställning istället. Det var en kort period där.

– Det är klart också, det tyder på självförtroende, det tyder på att man känner att laget är bra. Men vi måste nog bara bestämma i vilka delar av matcherna vi ska göra det. Att det inte blir för mycket.

Andra förlusten för Hammarby, som hade chansen att ta tillbaka ledningen i allsvenskan från AIK. Bajen är fortfarande med i toppen, och Billborn är inte orolig inför fortsättningen. Bajentränaren såg positiva delar i spelet att ta med sig.

– Ingen tror att vi ska vinna 19 raka matcher här. Så det tror jag inte. Det finns många bitar som är bra här. Om man tar den här matchen och jämför med förra året, vi mötte Östersund fyra gånger förra året tror jag. Och vi fick försvara och försvara och försvara oss. Nu tycker jag att vi driver matchen på många sätt, kan få matchen dit vi vill i långa stunder. Vi ska ta med oss det bara.

– Nu tycker jag att det här är en jämn match med två bra lag. Det är inte alltid så i fotboll att det är det bästa laget som vinner heller, så man måste klara av att åka på en snyting eller två.