Hammarby kan snart göra klart med ett nyförvärv. Enligt FD:s källor är Bajenledningen i förhandlingar med Brommapojkarnas kvicke mittfältare Tim Söderström, 24, om ett kontrakt. 

Så här långt har Hammarbys transferfönster varit tämligen lugnt och städat.

Pa Dibba såldes till Kina för 12 miljoner kronor men mer än så har ännu inte hänt i truppen. Jiloan Hamad har ett halvår kvar på sitt kontrakt och en utköpsklausul på sex miljoner kronor, men ser vad det verkar just nu ut att bli kvar säsongen ut.

Men bakom kulisserna jobbar Hammarby både med kortsiktiga och långsiktiga värvningar. Enligt källor till FotbollDirekt finns det en spelare i Brommapojkarna som snart kan bli grönvit.

Den offensive mittfältaren/anfallaren Tim Söderström, 24, ska enligt FD:s källor vara i förhandlingar med Bajen om ett kontrakt. Samma källor berättar att det troligtvis rör sig om en övergång som gäller först från nästa år, då han går som Bosman.

Tim Söderström, Brommapojkarna

Söderström har 80 matcher i Superettan på sitt cv där han producerat elva mål och tolv assist för Jönköpings Södra, Assyriska och BP. Innan dess representerade Söderström rivalen Djurgården dit han kom från klubbens juniorlag och gjorde allsvensk debut 2013.

I år har han varit given i Luis Pimentas startelva i en offensiv roll på mittfältet och noterats för en assist.

FD har sökt Hammarbys sportchef Jesper Jansson för en kommentar.