• Publicerat 8 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Trots en strålande första halvlek och ledning 1-0 hemma mot Norrköping blev det inte seger för Djurgården. Gästerna kom tillbaka och matchen slutade 1-1. 

Allsvensk omstart för topplagen Djurgården och IFK Norrköping i dag, fyran mot trean i tabellen.

På förhand skiljde det tre poäng mellan lagen, men då hade Norrköping en match färre spelad än Djurgården.

Hemmalaget tvingas klara sig utan Andreas Isaksson, som åkt på en huvudskada. I stället vaktade Tommie Vaiho målet. Jacob Une Larsson var avstängd och Tino Kadewere knäskadad. I Norrköping saknades Simon Thern som var avstängd. Alexander Fransson inte spelklar, precis som Erik Johansson i Djurgården. Först 15 juli får stjärnduon spela.

Djurgården inledde piggt och efter bara några minuter föll Haris Radetinac i straffområdet. De blårandiga spelarna och fansen skrek på straff, men ingen åtgärd från domaren.

MÅÅÅÅÅL! I den 14:e minuten tog Djurgården ledningen med 1-0. Haris Radetinac kom på högerkanten och när alla väntade sig inlägg gick yttern på skott mot bortre krysset. Det visade sig superlyckat. Visserligen en tavla av Isak Pettersson, men vilket skott av Radetinac!

Djurgården dominanta första halvlek och tryckte på för ett 2-0-mål, men såväl Haris Radetinac som Kerim Mrbatis skott i bra läge hamnade utanför målet.

Otroligt nära 2-0 i 36:e minuten när Dzenis Kozica sprintade från egen planhalva till offensivt straffområde. Passningen ut till Jonathan Ring inte utmärkt, men Ring snappade upp bollen bra och fick iväg ett lurigt och rappt avslut, men fin räddning av Pettersson.

Tungt skott från Jonas Olsson i 44:e minuten i denna värmebölja. Mycket varmt i ett soligt Stockholm i dag. Skottet täcktes och ut till en resultatlös hörna.

Marcus Danielson med nick från nära håll i 45:e minuten, men en utmärkt räddning av Pettersson.

Djurgården överlägset första halvlek och borde ha lett med 2-0 eller till och med 3-0. Nu i stället bara 1-0. Norrköping otroligt tamt.

Gästerna betydligt piggare efter pausen. Tidiga byten i Jordan Larsson och Alexander Jakobsen samtidigt som Kalle Holmberg och Arnor Sigurdsson utgick.

Just Jakobsen låg bakom Norrköpings kvittering i den 67:e minuten då han spelade in till Simon Skrabb som läckert styrde in bollen intill bortre stolpen. 1-1 och Djurgården inte alls på hugget efter halvtidsvilan.

Dubbelbyte i Djurgården i 81:a minuten. Ut med Jesper Karlström och Dzenis Kozica, in med Kevin Walker och Edward Chilufya.

Samtidigt även byte i Norrköping. Ut med Linus Wahlqvist, in med Ian Smith.

Otroligt nära 2-1 Djurgården i 91:a minuten på Augustinssons skott, men en strålande räddning av Pettersson.

Matchen slutade 1-1, besvikelse i hemmalaget förstås som var överlägset i första halvlek, men som helt tappade efter paus.

Fortsatt tre poäng skiljer trean Norrköping och fyran Djurgården.

Djurgården: Vaiho – Gunnarsson, Danielson, Olsson, Augustinsson – Radetinac, Ulvestad, Karlström, Ring – Mrabti, Kozica

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Johansson, Fjoluson – Wahlqvist, Sigurdsson, Krogh Gerson, Thorarinsson – Moberg Karlsson, Holmberg, Skrabb