• Publicerat 8 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården och Norrköping spelade 1-1 på Tele2 Arena i den allsvenska omstarten. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – NORRKÖPING 1-1

Din bild av första halvlek?

– Djurgården överlägset. Norrköping hade väldigt svårt att bygga några längre anfall, utan i stället var det hemmalaget som öste på och 1-0 i paus var sannerligen i underkant.

Samma visa i andra halvlek?

– Absolut inte. Norrköping kom ut som ett nytt lag medan Djurgården inte alls hade samma flyt i sitt spel. När Simon Skrabb kvitterade i 67:e minuten kändes det inte allt för ologiskt och efter målet var det Norrköping som tryckte på för ett segermål. Närmast var dock Djurgården på stopptid genom Jonathan Augustinsson, men en strålande räddning av Isak Pettersson räddade gästerna. I slutändan rättvist med kryss, men Djurgården borde avgjort redan i första. De tappade som sagt allt i andra!

Ingen Tino Kadewere i Djurgården som är knäskadad. Hur märktes det?

– Tja, Djurgården hade svårt att få in bollen i första halvlek trots det massiva övertaget och med tanke på att Kadewere leder allsvenskans skytteliga hade han så klart varit viktig på topp i dag…

I Norrköping var Simon Thern avstängd och Alexander Fransson är inte spelklar. Saknades duon?

– Ja, i alla fall i första halvlek då Djurgården åt upp Norrköpings mittfält. Supertalangen Arnor Sigurdsson har varit jättebra på kanten, men som innermittfältare mot ett lag som Djurgården vet jag inte om han är redo för. Så ja, Thern och framförallt Alexander Fransson är ju ett enormt sparkapital.

Till sist, något annat som bör tilläggas?

– Förutom att det var ruggigt varmt då solen gassade på något enormt på pressläktaren (och då var det ändå avspark 17.30) var det givetvis kul att se Erik Johansson presenteras på innerplan. Mittbacken mycket imponerad av Djurgårdens första halvlek. Häftigt med ett sådant stort namn tillbaka i allsvenskan som så sent som för två år sedan startade mot såväl Italien som Belgien i EM!