Malmö FF vinner igen och är nu plötsligt enbart två poäng bakom Djurgården om topp-4. Skåningarna gjorde i dag 4-0 på Sirius på Studenternas i Uppsala, precis som förra säsongen. 

LÄS – HÄR ALLT OM MFF PÅ FOTBOLLDIREKT !

Hur bra är Malmö FF?

– Sirius är aldrig nära. Genant. Malmö är bra. Frågan är bara hur bra, därför att man måste komma i håg hur Sirius ger bort otroligt mycket. Inte minst vid 0-1-målet. För att inte tala om två snabba på bara några minuter i början av andra. Men MFF kommer in i denna återstart med energi. Det är hårt jobb över hela banan. Ja, helt sonika det tyske Uwe Rösler sagt att han vill se.

Vad blir avgörande?
– Ett passivt Sirius i en kombination med det snabba förloppet i början av andra, MFF:s possession-spel satt verkligen och kväste effektivt hemmalaget. Det märks att Malmö rör sig bättre igen. Löpvillighet och uppoffring.

Vad imponerade mest?
– Det hårda arbetet men hur skåningarna lika mycket fick fram individuell skicklighet, inte minst anfallsmässigt och då spelade inte ens Anders Christiansen i dag. Tänk när ett sådant namn bidrar med fullt register.
– Markus Rosenbergs pondus har ju aldrig gått förlorad, trots tunga vårmånader men nu sattes han i sekvenser som hela tiden kändes konkreta. Och det med försorg i från namn som Rieks, Strandberg- och inte minst någon som Traustason som imponerade – inte minst – centralt i banan och med ett namn som Erik Larsson löpandes med nytt självförtroende på kanten. Där bland annat två namn som starkt bidrog till ett fräschare uttryck för skåningarna.

Vad är det här värt mot ett Sirius som sitter fast i väldiga problem. Jumbo, förlust mot Giffarna hemma tidigare i veckan och hur man två gånger på kort tid inför Malmömatchen hade släppt in fem mål?!
– Det är som Uwe Rösler uttryckte det efteråt att det är på tisdag det gäller mot Drita FC i Champions League-kvalet. Men MFF vann och kan egentligen inte göra mer än så – och tillika göra det med stora siffror. Det är en start – och en lovande sådan: ”Det är någonting vi kan bygga på men det viktigaste är att spelarna är öppna för nya idéer och det ser man att de är”. Ord från Rösler. Mer än så behöver man egentligen inte säga.

– Samtidigt så måste man komma i håg att Malmö FF ska inte kunna misslyckas mot ett sådant här motstånd. Så sargade är Sirius och det kan inte vara roligt för Kim Bergstrand som det ser ut just nu. Men exakt var man står någonstans återstår att se.

Helhetsbilden av Malmö FF i den här återstarten?
– Totalt sett fick Uwe Rösler fram både blåställ= uppoffring men också kvalite på individuellt vis. Och vilket sparkapital som ännu finns i som exempelvis Anders Christiansen som inte spelade i dag.

Malmö FF:s startelva och bänk mot Sirius:

MFF:s startelva: Johan Dahlin – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Arnór Ingvi Traustason, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Carlos Strandberg.

Avbytare: Fredrik Andersson (målvakt), Alexander Jeremejeff, Bonke Innocent, Isak Ssewankambo, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian