• Publicerat 6 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Brasilien är ute ur VM. Belgien vann med 2-1 och därmed är bara europeiska länder kvar i turneringen. Frankrike väntar för belgarna i semifinal.

Det var en riktigt bra fotbollsmatch som utspelade sig i Kazan under fredagskvällen mellan Brasilien och Belgien. Brassarna inledde strålande och fick flera kanonlägen att ta ledningen. Thiago Silva nickade i stolpen och Paulinho borde nog ha skjutit 1-0 i upptakten.

I stället kom chocken för Brasilien då Fernandinho gjorde självmål efter en belgisk hörna i den 13:e minuten. Värre skulle det bli för sydamerikanerna då belgarna kontrade in 2-0 efter halvtimmen spelad. Romelu Lukaku fram till Kevin De Bruyne som bombade in belgarnas andra mål i matchen.

Brasilien skärrat och först med kvarten kvar kom reduceringen när inhopparen Renato Augusto nickade in Philippe Coutinhos inlägg, men närmare än så kom inte brassarna som därmed är utslaget.

Det innebär att endast europeiska länder är kvar i turneringen. Belgien möter nu Frankrike i semifinal.