• Publicerat 4 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Shkodran Maholli köptes i början av förra året loss av Häcken från Åtvidaberg. Bara sju månader senare bröt han och gick till Sirius. Nu vill anfallaren lämna den allsvenska jumbon och kan gå till Danmark.
– Den dagen det blir aktuellt kommer vi kommunicera det, säger managern Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se. 

Från att ha sålts för 2,5 miljoner kronor från Åtvidaberg i januari 2017 så har den forne skyttekungen från superettan haft det allt annat än lätt.
I Häcken gjorde Shkodran Maholli bara nio matcher (samtliga inhopp) innan han valde att skriva på för Sirius förra sommaren.

Flytten till Uppsalaklubben blev ett lyft; från målmässigt ha varit på noll i Göteborg så gjorde forwarden sedan sex strutar under hösten i Sirius. Så långt såg det hastiga uppbrottet ut som ett bra beslut.

I år har han emellertid halkat tillbaka, först i går svarade 25-åringen för årets första allsvenska mål och har bara spelat hälften av matcherna från start i ett krisande Sirius.

I dag kan FotbollDirekt avslöja att Maholli vill lämna för en icke namngiven dansk klubb. Det finns enligt vidare uppgifter också intresse från ett polskt lag. Vad FD erfar ser en lösning ut att vara mycket nära.

Sirius ska samtidigt vara informerade om situationen kring sin stjärna. Anfallaren skrev på för 3,5 år i juli förra sommaren och kostade Sirius omkring 1,5-2 miljoner kronor.

När Uppsalaklubbens manager Kim Bergstrand får höra om uppgifterna konstaterar han följande för FD:

– Det är inget som jag kan prata något om, men det finns alltid intresse för forwards. Shkodran hade inte sin bästa vår i år, men kommer det intressanta saker kommer vi att lyssna på det. Transferfönstret har fortfarande inte öppnat och han tillhör fortfarande Sirius, men den dagen det blir aktuellt kommer vi att kommunicera det.

Har ni fått in några bud?

– Nej, inga intressanta i alla fall.

Sirius ligger sist i allsvenskan med endast fem poäng efter tolv matcher. Att tappa sin anfallare i kampen om att överleva i tabellen vore därför ett tungt slag för Uppsalaklubben.

– Absolut, Shkodran är en viktig spelare för oss, men samtidigt ville vi inte släppa Kingsley Sarfo heller förra sommaren. Generellt sätt vill man inte bli av med sina spelare, men får man rätt betalt så…

Ni fick ju väldigt bra betalt för Sarfo (cirka 12-13 miljoner kronor), vad är en rimlig övergångssumma för Maholli?

– Ingen aning. Eller alltså jag vet ju vad bra betalt är, men jag har ingen aning eftersom vi inte fått in något intressant erbjudande.

Ola Gustavsson – Casper Nordqvist