• Publicerat 3 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sverige är klart för kvartsfinal efter 1-0 mot Schweiz, en bedrift det blågula landslaget inte mäktat med i ett VM-slutspel sedan den magiska sommaren 1994. Nedan spelarbetyg efter segern i St. Petersburg! 

SPELARBETYG SVERIGE EFTER 1-0 MOT SCHWEIZ

Robin Olsen – 4: Flera riktigt svettiga räddningar och tog det som han också skulle ta. Precis som senast mot Mexiko duktig i luftrummet.

***

Mikael Lustig (ut 82′) – 3: Som vanligt stabil på sin högerkant. Några felpassningar dock som hade kunnat rendera i något farligt. Viktig för Sverige defensivt. Avstängd i kvartsfinalen.

Victor Nilsson Lindelöf – 4: Återigen en mycket bra match av ”Vigge”. Mittbacken är väldigt trygg med bollen och fortsatt duktig i eget straffområde. Kompletterar Granqvist på ett föredömligt sätt.

Andreas Granqvist – 4: Fick slita hårt i mittförsvaret när Schweiz skickade in massa bollar, men kaptenen fortsatte att vara en klippa även i dag. Så här långt en av VM:s bästa mittbackar!

Ludwig Augustinsson – 3: Fick Shaqiri emot sig på kanten vilket inte är någon lätt uppgift, men ”Ludde” gjorde det bra. Deltog inte så mycket i offensiven, men en gedigen försvarsinsats av 24-åringen.

***

Viktor Claesson – 2: Inte någon av Claessons bättre matcher. En del felpass och kändes inte riktigt vän med bollen i dag, men ack så viktig i defensiven! Bra understöd till Lustig.

Gustav Svensson – 4: Ersatte Sebastian Larsson på ett föredömligt sätt. Satte knappt en fot fel i defensiven och lät Ekdal sköta det kreativa. Svensson gjorde en jättematch!

Albin Ekdal – 4: Mycket bra senast mot Mexiko och mycket bra även i dag. Viktig såväl i duellspelet som i offensiven. Samspelet med Svensson fungerade utmärkt.

Emil Forsberg (ut 82′) – 4: Hårt kritiserad före matchen. Svenska storstjärnan hade inte levererat under mästerskapet, men nu tystade Blågults nummer 10 tvivlarna. Var ett ständigt hot framåt och sköt också segermålet. Skönt att Forsberg är igång!  

***

Marcus Berg (ut 90′) – 2: Missade två jättelägen tidigt i matchen. Borde ha bytts ut betydligt tidigare då han kändes helt slutkörd. Heroisk kämparinsats, dock!

Ola Toivonen – 4: En gåta att han varit helt petad i Toulouse denna säsong, för Toivonen har varit briljant för Sverige i det här mästerskapet, inte minst i dag. Väldigt fin och lugn med bollen och ofantligt viktig som target med bollmottagningar och nickskarvar. Vilken revansch för födelsedagsbarnet som passande nog fyller 32 i dag!

***

INHOPPARE

Martin Olsson (in 82′) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Emil Krafth (in 82′) –  Spelade för kort tid för att betygsättas

Isaac Kiese Thelin (in 90′) – Spelade för kort tid för att betygsättas