• Publicerat 3 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Bragden bara fortsätter! Sverige vinner åttondelsfinalen med 1-0 efter mål av Emil Forsberg. En fullt rättvis seger och nu väntar kvartsfinal mot antingen England eller Colombia. 

FD rapporterade live från åttondelen mellan Sverige och Schweiz. 

SLUT! Sverige är klart för kvartsfinal i fotbolls-VM! Helt otroligt. VM 94-vibbar!! Sverige vinner efter ÄNNU en fantastiskt stark laginsats. 1-0 var faktiskt i underkant med tanke på vilka som skapade de hetaste målchanserna i dag. Det måste vara oerhört skönt för Emil Forsberg att bli matchvinnare också med tanke på hur tufft han haft det. I nästa match väntar segraren mellan England och Colombia. Mot final!

90+3′ Martin Olsson är fri och görs ner av Michael Lang! Straff!! Eller? VAR-beslut på gång. Rött kort på Lang. Nej! Den var utanför starffområdet så bara frispark. Men bara sekunder kvar. Det här tar vi!

90+1′ Bra chans för Schweiz! Inlägg och nick vid första stolpen. Men Robin Olsen greppar den!

Tre tilläggsminuter kvar.

90′ Sverige gör sitt sista byte. Marcus Berg ut och in med en fräsch Isaac Kiese Thelin.

88′ Stålande arbete av Olsson, Ekdal och Toivonen som ser till att få tiden att gå vid offensiv hörnflagga.

85′ Bara fem minuter kvar av ordinarie speltid. Augustinsson bröstar bort en farlig boll till hörna. Olsen boxar bort – Schweiz skjuter, blockas!

81′ Sverige för sitt första byte. Tack och bock Emil Forsberg. In kommer Martin Olsson för att stänga kanten. Lustig ut och in med Krafth också.

79′ Rejäl press från Schweiz nu som fortsätter skapa hörnor.

76′ Forsberg grejar en hörna. Innan dess faller Claesson lätt i straffområdet. Ingen straff, det var nog helt rätt av domaren.

75′ Kvarten kvar att spela. Sverige har gjort en gedigen match hela vägen, skapat flest heta lägen och varit mer tydliga i sitt offensiva spel. Håll ihop det här nu så är vi i en helt välförtjänt kvartsfinal.

73′ Mer Schweiz den sista tiden med många försök till inspel och inlägg. Men de svenska försvararna offrar sig frenetiskt och det blir inte till några direkta målchanser.

69′ Nytt svenskt avslut – Ekdal skjuter över från 20 meter. Schweiz sticker upp genom Rodriguez från distans. Men Robin Olsen är säkert med.

66′ MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! Toivonen spelar in centralt till Forsberg som driver in och skjuter ett egentligen ganska dåligt skott, men det styrs via schweizisk fot i mål! 1-0 Sverige!

63′ Snygg fint av Forsberg som stoppas av Behrami igen. Bra frisparksläge från kanten, nära straffområdeskanten. Foppa på skott? Ja, så blir det – men skottet rakt i tvåmannamuren. Det verkar som att Ekdal kan spela vidare trots sin smäll på foten.

61′ Varning på Behrami som gör ner Forsberg i en kontring. Den såg lite hårt dömd ut. Behrami missar därmed en eventuell kvartsfinal.

59′ Samme Ekdal får en bra passning från Forsberg som ger fint skottläge. Men han ser till att passa i stället för att skjuta – för mycket smärta?

55′ Ekdal ligger ner. Han haltar runt, oklart om han måste bytas ut. Han tar sig för vristen i alla fall. Oroväckande.

52′ Dubbelhörna för Schweiz. Olsen boxar bort den sista som slutar med skott utifrån. Touch och en tredje hörna blir det. Nickas bort av Toivonen. Fjärde hörnan på kort tid. Sverige reder ut den långa pressen från schweizarna den här gången.

49′ Toivonen får till ett snabbt skott på en lös boll i boxen. Över! Bra anfall av Sverige som börjar med att Forsberg löper loss från mitten och Augustinsson med ett bra inlägg.

46′ Andra halvlek igång utan några rapporterade byten. Kom igen nu Sverige!

Halvtid: Schweiz får en sista chans innan pausen när Robin Olsens utboxning landar hos en rödklädd. Men bollen studsar upp och domaren blåser för hands och kort därefter halvtidspaus 0-0. Sverige borde nog ha tagit ledningen i den här matchen sett till alla fina lägen. Berg har sumpat ett par stycken och fem minuter från slutet hade Ekdal ett helt rent volleyläge men sköt över. Vi får hoppas på bättre effektivitet i andra halvlek för Sverige har varit det bättre laget i den här matchen och förtjänar ledningen.

41′ NÄRA IGEN! Lustig med ett peeeerfekt inlägg till Ekdal – som är helt ren på bortre stolpen. Ett svagt avslut går högt över. Där är han helt ren och borde fått den på mål. Vilka lägen vi har haft!

40′ NÄRA för Sverige. Forsberg skjuter en frispark från 25 meter som touchar muren och helt ställer Sommer. Som tur är för målvakten så landar bollen en meter utanför hans bortre stolpe.

38′ Ojojoj, vilket läge för Schweiz! Zuber med ett perfekt inspel men hans lagkamrat förvaltar det inte. Hårt och högt över!

35′ Sverige lyfter in en frispark mot Granens skalle. Han nickar in i straffområdet men den blir inte särskilt farlig.

30′ Varning på Lustig som därmed är avstängd i nästa match, om det blir en nästa match.

28′ Otroligt nära 1-0 Sverige! Berg skjuter på halvvolley från en position till höger i straffområdet. Runt sin back och mot bortre stolpen – då kommer Sommer flygande med en jätteräddning med sin ena arm. Matchens bästa läge!

24′ Shaqiri tar sig runt på högersidan och skickar in bollen – nickas över.

22′ Lite jämnare nu och mer bollinnehav från Schweiz. Men utan att skapa något. Behrami gör ner Forsberg bakifrån men domaren väljer att inte varna, det var lite snålt kan jag tycka.

14′ Lustig med skott, men ingen höjdare det där inte. Sverige klart bäst i matchinledningen.

8′ Neeej, Berg bränner! Vilka lägen för Sverige! Först är det Ola Toivonen som snyggt spelar fram en fristående Berg som skjuter utanför i bra läge. Berg får ett nytt läge som blockas och på den lösa bollen får Albin Ekdal ett fritt skottläge från straffområdeskanten – högt över! Sveriges höga press betalar sig under ett par minuter mot det icke samspelta Schweiz-försvaret.

2′ Inläggsfrispark från Augustinsson mot Toivonen som nickar in i gröten – rensas! Kunde blivit farligt där. Bra start på matchen.

1′ Matchen är igång! Nu kör vi!! Aj, aj, aj – Nilsson-Lindelöf halkar och Schweiz kommer senare till avslut. Utanför!

14:30: Bekräftat! Sverige ställer upp med följande lag:

Olsen – Lustig, Nilsson-Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen

Avstängd: Sebastian Larsson

Schweiz: Yann Sommer – Michael Lang, Manuel Akanji, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez – Granit Xhaka, Valon Behrami – Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber – Josip Drmic

Avstängda: Stephan Lichtsteiner (kapten) och Fabian Schär (mittback).