• Publicerat 3 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sverige är klart för kvartsfinal i VM efter 1-0 mot Schweiz. Emil Forsberg, som varit hårt kritiserad under mästerskapet, sköt segermålet och passade på att ge tillbaka efteråt.
– Sverige behövde mig. Det känns bra, säger Forsberg till TV4.

För första gången sedan VM 1994 spelar Sverige kvartsfinal i ett världsmästerskap. 1-0 mot Schweiz i St. Petersburg blev det efter att Emil Forsberg skjutit segermålet i den andra halvleken. Den svenska succén i Ryssland överraskas inte den svenska mittfältsstjärnan av.

– Jag är inte förvånad. Vi är ett fantastiskt lag. Vi gör det tillsammans. Det känns jätteskönt, säger Forsberg till TV4 och fortsätter:

– Vi spelar det svenska spelet. Vi står kompakt och har jättebra lägen att göra mål. Vi vet att så länge vi gör det så kommer vi skapa chanser. Nu blev det så och jag fick göra mål, det är fantastiskt.

Forsberg har dock varit den svenska spelare som kritiserats mest i media, detta trots två segrar i gruppspelet. Senast mot Mexiko gick mittfältaren förbi den mixade zonen utan att stanna för någon journalist.

Nu efter segern mot Schweiz passade Forsberg på att ge tillbaka lite.

– Sverige behövde mig. Det var dags. Det känns bra.

På lördag 16.00 väntar kvartsfinal mot antingen England eller Colombia.