• Publicerat 2 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

För sjunde världsmästerskapet i rad är Mexiko utslaget i åttondelsfinal. Brasilien vann med 2-0 efter mål av Neymar och Roberto Firmino. 

1994, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 och nu 2018. Mexiko har deltagit i samtliga dessa VM-slutspel och varje gång tagit sig vidare från gruppen.

Därefter har det dock tagit stopp i åttondelsfinal varje gång. Nu i ryska Samara föll mexikanerna mot Brasilien med 2-0. Efter en mållös första halvlek öppnade brassarna målskyttet i den 51:a minuten genom Neymar, läckert framspelad av Willian.

Mexiko hade svårt att skapa tryck framåt och i stället var det närmare ett 2-0-mål för Brasilien. Såväl Paulinho som Willian hade bra lägen att utöka, men det dröjde till den 88:e minuten innan matchen punkterades. Neymar kom fri med Guillermo Ochoa, avslutet räddades av målvakten men inte bättre än att inhopparen Roberto Firmino petade in returen.

Mexiko utslaget medan Brasilien är klart för kvartsfinal där antingen Belgien eller Japan väntar.