• Publicerat 1 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Piotr Johansson ryktas på nytt vara på väg till IFK Göteborg. Under lördagen slog yttern till med sitt tredje mål för säsongen när Gefle spelade 2-2 mot Varberg.

Redan i i november, i samband med att Poya Asbaghi hade presenterats som tränare i IFK Göteborg, uppgav GT att såväl Denniz Hümmet som Piotr Johansson fanns på Blåvitts radar – detta efter en stark säsong i Gefle med just Asbaghi som tränare.

Så blev det dock inte. Hümmet gick till Trelleborg och Johansson blev kvar i Gefle. Nu kan den sistnämnde ändå landa i Göteborg. Enligt GT i dagarna har Blåvitt lagt bud på den 23-åriga yttern som i så fall kommer fungera som ett alternativ som wingback, kanske främst till höger.

LÄS: WOW – VILKET BESKED INFÖR BLÅVITTS OMSTART! 

GT skrev i fredags att parterna förhandlar och Johansson stärkte säkerligen sina aktier ytterligare då han nätade från straffpunkten i lördagens 2-2-match mot Varberg. Detta var 23-åringens tredje fullträff för säsongen (har även gjort två assist).I fjol blev det hela elva assist och även tre mål i superettan.

Johansson, född 1995, gjorde två allsvenska framträdanden för MFF 2014 och tre matcher i allsvenskan två år senare. Han var under sin tid i Malmö även utlånad till Ängelholm och Östersund. Inför 2017 års säsong kritade han på ett treårsavtal med Gefle.