• Publicerat 1 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ryssland spelar kvartsfinal i VM, inte Spanien. Detta står klart efter ett straffdrama i Moskva där värdnationens Igor Akinfeev blev stor hjälte då han räddade såväl Kokes som Iago Aspas straff.

Spanien fick en smakstart i åttondelsfinalen mot Ryssland. Redan i den tolfte minuten styrde mittbacken Sergei Ignashevich in bollen i eget nät, hårt trängd av Sergio Ramos.

Där och då var det inte så mycket som talade för Ryssland, men kort före pausvilan fick värdnationen straff efter att Gerard Pique tagit bollen med handen i eget straffområde.

Artem Dzyba var säkerheten själv från elva meter och Luzhnikistadion exploderade i ett glädjevrål.

Fler mål blev det heller inte i matchen. Spanien hade extremt mycket boll, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna.

Inhopparen Andres Iniesta, som överraskande petades från elvan, hade ett fint skott i slutet, men Igor Akinfeev svarade för en vass räddning.

Matchen gick till förlängning, men ett heroiskt kämpande Ryssland lyckades reda ut stormen.

Närmast mål var Rodrigo Moreno, som i en kontring dribblade sig till ett bra läge, men återigen stod Akinfeev i vägen.

Det blev straffar och efter att Akinfeev räddat Spaniens tredje straff (Koke) samtidigt som Ryssland satt sina fyra första var inhopparen Iago Aspas tvungen att göra mål, men anfallaren lyckades inte överlista Akinfeev som med vänsterfoten räddade straffen och Ryssland vidare till kvartsfinal.

Värdnationen, som i dag spelade inför 78 011 åskådare i Moskva, drabbar nu samman med antingen Kroatien eller Danmark i kvartsfinal.

För Spaniens del slutar VM här. Vilket fiasko för ”La Roja” som för tredje mästerskapet i rad floppar.

I VM 2014 åkte de ut i gruppspelet och i 2016 års EM blev det respass redan i åttondelsfinalen. Efter tre raka mästerskapsguld mellan 2008 och 2012 (två EM och ett VM) är verkligheten nu en helt annan…