Foto: Bildbyrån

Teddy Bergqvist är utlånad från Malmö till Varberg. I superettan har det blivit tre mål den här säsongen och tränaren Joakim Persson tror hårt på 19-åringen.
– Han har väldigt stor potential och man glömmer lätt bort att han är född 1999, säger Persson till FotbollDirekt.se.

Redan 2016 debuterade Teddy Bergqvist i allsvenskan för Malmö FF och förra sommaren hoppade han in i Champions League-kvalet mot Vardar.

Därefter blev det ett mindre lyckat lån till Åtvidaberg. Anfallaren blev mållös och Östgötaklubben trillade ner i division 1 södra.

På försäsongen nätade Bergqvist i två raka matcher för MFF, men följde inte med på träningslägret till Florida. Nej i stället blev det klart att han även detta år lånas ut till superettan, nu till Varberg.

LÄS: EN MFF-SPELARE PÅ ÅTRÅVÄRDA LISTAN 

Väl i Hallandsklubben har 19-åringen svarat för tre fullträffar på elva matcher, varav sju från start. En som tror hårt på talangen, men som också poängterar att det finns saker som Malmöpågen måste jobba med, är Varbergs tränare Joakim Persson.

– Teddy har en väldigt stor potential, sedan finns det bitar som han själv vet att han måste jobba med, som med fysiken. Jag tycker att han tar små steg framåt hela tiden och vi är nöjda med honom än så länge. Jag hoppas givetvis att han ska ta fler steg fram, men man glömmer lätt bort att han är född 1999, säger Persson till FotbollDirekt.se.

Är Bergqvist tillräckligt bra för att så småningom ta en plats i MFF?

– Jag ska försöka göra honom till en så bra fotbollsspelare som möjligt, sedan får vi se var det landar och om Malmö är intresserade att satsa på honom. Potentialen har han ju.

Vill ni låna honom även nästa säsong eller hur ser dialogen med MFF ut?

– Vi har mest haft dialog med agenten (Martin Dahlin), men vi får se när säsongen är över. Teddy sitter inne på en bra verktygslåda, men han måste också träna på saker som är tråkiga, som maxlöp och andra fysiska bitar. Jag ska inte säga att han har mycket gratis, men han har väldigt stor potential som sagt.

Det låter som att du tycker att han är lite lat?

– Jag vill inte säga det så… Spelare ska kunna lukta sig till målchanser och då måste man se det och löpa sig till lägena. Jag försöker jämföra med Zlatan hur han spelade som ung jämfört med när han senare i karriären gjorde 37 mål på en säsong. När Zlatan var ung var det mycket att snurra nere vid hörnflaggan, men sedan blev han ju en helt annan fotbollsspelare!

– Det gäller att vara inne i boxen och Teddy behöver inte tre målchanser för att göra mål. Han sätter ofta bollen i nät redan vid första läget, avslutar Persson.