• Publicerat 1 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det såg ut att sluta med förlust, men då klev Helsingborgs anfallare Andri Rúnar Bjarnason fram med två mål borta mot serieledande Falkenberg och sköt 3-2-segern till tabelltvåan som nu bara är två poäng bakom hallänningarna.

Helsingborg har fått upp ångan rejält i superettan. Efter söndagens trepoängare borta mot serieledande Falkenberg har tabelltvåan tre pinnar ner till Halmstad, som innehar den allsvenska kvalplatsen. Upp till Falkenberg är det nu bara två poäng, detta efter att HIF vänt underläge 1-2 till seger till 3-2.

Islänningen Andri Rúnar Bjarnason blev stor hjälte för skåningarna då han med två mål inom loppet av fem minuter i den andra halvleken sköt de tre poängen till Helsingborg.

Annars var det Falkenberg som började bäst med mål i 17:e minuten genom Robin Östlind innan Mamudu Moro kvitterade för HIF efter dryga halvtimmen spelad.

I den 55:e minuten återgav Chisom Egbuchalum ledningen för Falkenberg, men sista ordet fick alltså Bjarnason som målade i såväl 67:e som 72:a minuten.

Dessvärre för HIF tvingades islänningen utgå skadad på tilläggstid. Oklart hur pass allvarligt det är med 27-åringen.