• Publicerat 30 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Uruguay spelar kvartsfinal mot Frankrike, detta efter att under lördagskvällen slagit ut Portugal i åttondelen. Edison Cavani gjorde båda sydamerikanernas mål i 2-1-segern.

2010 kom Uruguay till semifinal i VM i Sydafrika. Nu ser sydamerikanerna ut att ha något nytt spännande på gång. I gruppspelet släppte laget inte in ett enda mål och tog maximala nio poäng.

Nu i åttondelsfinalen drabbade de samman med Portugal, ett Portugal som tog fem pinnar i gruppspelet (seger mot Marocko, kryss mot Spanien och Iran).

Uruguay fick en flygande start med mål redan i sjunde minuten – och det var inte vilket mål som helst.

Edinson Cavani slog en utsökt krosspassning ut till Luis Suarez. Barcelonastjärnan slog i sin tur ett perfekt inlägg till en flygandes Cavani som tryckte in 1-0 med pannan.

Efter 55 minuters spel kom kvitteringen. En kort hörna och inlägg Raphael Guerreiro som Pepe kom högst på. 1-1 och Portugal tillbaka in i matchen.

Den portugisiska glädjen varade dock inte särskilt länge, för bara sju minuter senare återtog Uruguay ledningen och på nytt var det ett mycket vackert mål genom Edison Cavani. Juventusmittfältaren Rodrigo Bentancur hittade fram till Cavani som med en läcker bredsida placerade in bollen i bortre.

Portugal forcerade sedan kraftfullt för en kvittering, men Uruguay lyckades reda ut stormen och vann med 2-1.

Europamästarna Portugal utslaget, medan Uruguay möter Frankrike i kvartsfinal. Oroväckande för Uruguay är dock att Edison Cavani haltade ut skadad med kvarten kvar. Oklart hur allvarligt det är med PSG-stjärnan som gjort tre mål i detta VM.