Foto: Bildbyrån

Piotr Johansson kom fram i Malmö FF. Nu kan han hamna i IFK Göteborg. Enligt GT har Blåvitt lagt bud på 23-åringen, en spelare som tränaren Poya Asbaghi hade i Gefle förra säsongen.

Redan i i november, i samband med att Poya Asbaghi hade presenterats som tränare i IFK Göteborg, uppgav GT att såväl Denniz Hümmet som Piotr Johansson fanns på Blåvitts radar – detta efter en stark säsong i Gefle med just Asbaghi som tränare.

Så blev det dock inte. Hümmet gick till Trelleborg och Johansson blev kvar i Gefle. Nu kan den sistnämnde ändå landa i Göteborg. Enligt GT har Blåvitt lagt bud på den 23-åriga yttern som i så fall kommer fungera som ett alternativ som wingback, kanske främst till höger.

GT skriver att parterna förhandlar. Johansson, född 1995, gjorde två allsvenska framträdanden för MFF 2014 och tre matcher i allsvenskan två år senare. Han var under sin tid i Malmö även utlånad till Ängelholm och Östersund.

Inför 2017 års säsong lämnade Johansson permanent för Gefle där han skrev på ett treårskontrakt.  I fjol blev det hela elva assist och även tre mål i superettan. I år har det blivit två mål och två assist.