Alex Timossi lämnar Helsingborg för den tyska storklubben Bayern München. Övergången var egentligen tänkt att bli av till nästa sommar – men nu har parterna kommit överens om att genomföra den redan nu.
– Nu väntar ett nytt äventyr för mig, säger 17-åringen till klubbens hemsida.

Helsingborgs IF slåss för en plats i allsvenskan och är bra med i kampen om en av de två direktplatserna.

Redan i november 2017 stod det klart att talangen Alex Timossi, född 2001, kommer att lämna klubben för den tyska giganten Bayern München. Men tanken var att han skulle göra det först sommaren 2019. Den här våren har den tekniske mittfältaren inte fått mycket speltid och väljer nu att ta klivet ett år i förtid.

– Jag är glad för min tid i HIF och vill tacka alla ledare jag haft under åren, spelare jag spelat med på olika nivåer och såklart fansen som alltid stöttat mig. Nu väntar ett nytt äventyr för mig och jag önskar HIF stort lycka till i deras resa mot allsvenskan, säger han till klubbens hemsida.

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över att utveckla spelare som blir attraktiva för klubbar på den allra högsta nivån. Sedan dag ett har vi lyssnat på Alex kring upplägg av övergången och vi gör inte annat nu än stöttar honom, precis som vi gjort hittills. Vi önskar honom ett stort lycka till, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

I fjol spelade Timossi 18 matcher i superettan, varav 13 från start, och gjorde två mål. Den här våren blev det inte mer än ett fåtal matcher från start och totalt 248 spelminuter.

– Eftersom de (Bayern) följer min utveckling noga är vi i kontakt med varandra nästan varje dag. De håller koll på mig, och frågar vad som händer. För mig och dem räcker det inte med att jag bara spelar U21-matcher varannan vecka. De vill inte ha det så, sa Timossi till Helsingborgs Dagblad för ett par veckor sedan.