• Publicerat 28 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Belgien vann gruppfinalen mot England med 1-0 och tog därmed maximala nio poäng på sina tre matcher. Det innebär också att Sverige slipper belgarna i en eventuell kvartsfinal. I stället hamnar nu engelsmännen på Blågults slutspelshalva. 

Det var två reservbetonade lag som gjorde upp om gruppsegern i Kaliningrad. Belgien och England valde att vila flera nyckelspelare och det var en ganska sömnig tillställning som vi fick se.

Efter en mållös första halvlek slog Adnan Januzaj till med ett drömmål i den 51:a minuten. Yttern dribblade inne i straffområdet innan han hittade bortre krysset.

Fullträffen blev matchens enda och Belgien med maximala nio poäng i gruppspelet. Det innebär att de möter Japan i åttondelsfinal. England möter Colombia och vid en eventuell kvartsfinal för engelsmännen väntar vinnaren mellan Sverige och Schweiz.