• Publicerat 28 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Colombia vann till sist gruppen, detta efter att ha besegrat Senegal med 1-0, ett Senegal som nu åkt ut då de tog fler gula kort än grupptvåan Japan. Nu kan det bli Colombia för Sverige i en eventuell kvartsfinal. 

Inför sista gruppspelsomgången var Colombia illa ute. Sydamerikanerna stod på tre poäng medan Senegal och Japan hade fyra pinnar vardera. Polen var redan utslaget.

Nu står det klart att Colombia vinner gruppen och får sällskap av tvåan Japan, detta trots att japanerna föll mot Polen med 1-0. Colombia vann med samma siffror mot Senegal och då afrikanerna drog på sig fler gula kort än Japan är de nu ute ur turneringen – detta då de hamnade på exakt samma målskillnad som Japan och att de spelade 2-2 mot varandra.

Colombia möter tvåan i grupp G, alltså antingen Belgien eller England som båda står på sex poäng inför kvällens match då de drabbar samman med varandra.

Går Colombia vidare från åttondelen och även Sverige gör det mot Schweiz, ja då väntar Colombia för Blågult i kvartsfinal.