• Publicerat 27 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Sverige mot Mexiko och Tyskland mot Sydkorea. Vinner Sverige matchen är allt under kontroll – annars måste vi förlita oss på sydkoreansk hjälp.

GRUPP F inför den sista omgången i dag:

Enklaste sättet för Sverige att gå vidare är att slå Mexiko. Då är Sverige vidare vad som än händer i matchen mellan Tyskland och Mexiko.

Men skulle Sverige spela oavgjort krävs det att även tyskarna inte vinner sin match. Vid oavgjort mellan Tyskland och Sydkorea kommer andraplatsen att avgöras genom målskillnad, det lag som gjort flest mål, då lagen står på samma målskillnad.

Vid förlust måste även Tyskland förlora för att Sverige ska kunna avancera. Förlorar Sverige och Tyskland båda med 0-1 så går Sverige vidare. Andra förlustsiffror kan fungera också, det handlar om att Sverige i så fall behöver ha gjort fler mål än Tyskland totalt sätt.

Om Sverige och Tyskland båda vinner med 1-0 så kommer lagen tillsammans med Mexiko stå på sex poäng och samma målskillnad. Resultaten mot Sydkorea räknas då bort och Mexiko åker ur med sämre målskillnad (1-1 vs 2-2 för Sverige och Tyskland). Då avgörs gruppsegern mellan Sverige och Tyskland på fair play (minst antal gula och röda kort efter Fifas poängräkning) och därefter lottning om det ändå inte skulle särskilja lagen om gruppsegern.