• Publicerat 26 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I förra veckan skrevs det att AEK Aten vill värva Björn Paulsen. Enligt uppgifter till FotbollDirekt har den grekiska storklubben lagt ett bud på dansken, som dock ska ha varit alldeles för lågt i Bajens ögon. FD erfar att Hammarby nu ska ha kommit med ett motbud som ska vara minst 20 miljoner kronor.  

FotbollDirekt kunde natten till onsdags avslöja hur AEK Aten följer Hammarbys poängkung Jiloan Hamad. I torsdags kom uppgifter från Grekland att storklubben även intresserar sig för mittbacken Björn Paulsen – uppgifter som nu FD fått bekräftade.

FotbollDirekt erfar att AEK Aten lagt ett bud på dansken, ett bud som ska ha varit alldeles för lågt.

Enligt FD:s uppgifter har Hammarby nu kommit med ett motbud som ska vara minst 20 miljoner kronor för att släppa Paulsen. I nuläget ska en affär inte vara nära då summan som Bajen vill ha är långt ifrån det som grekerna erbjudit. Sportchefen Jesper Jansson sätter hårt mot hårt.

En anledning till att Bajen inte vill släppa Paulsen är för att Pa Dibba försvinner till Kina, något Expressen skrev om i går – en affär som enligt Fotbollskanalen ger tolv miljoner kronor. Därför har Hammarby råd att säga nej till fler försäljningar. Förutom AEK Aten erfar FD att det även finns intresse från flera Championship-klubbar.

Paulsen har sedan ankomsten till Stockholmsklubben inför fjolårssäsongen varit en nyckelspelare.

I fjol användes han mycket som anfallare och blev lagets bästa målskytt ihop med Pa Dibba på åtta fullträffar. I år har försvararen dock enbart spelat mittback – och varit en av seriens bästa under våren i ett Bajen som leder allsvenskan.

Paulsen har kontrakt med Hammarby även över nästa säsong.

Casper Nordqvist – Anton Zetterman