Foto: Bildbyrån

Redan förra sommaren spekulerades det i att Ola Toivonen skulle landa i Djurgården och i vintras tog ryktena fart på allvar. I kväll spelar anfallaren från start mot Tyskland och huruvida 31-åringen har Djurgården som klubbadress efter VM vill sportchefen Bosse Andersson inte prata om.
– Men allsvenskan har ett större attraktionsvärde nu och Stockholm är ett attraktivt ställe att bo på, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Enligt Expressen är det klart att Erik Johansson landar i Djurgården, en minst sagt dyr lösning med tanke på att mittbacken har kontrakt med FC Köpenhamn till 2022 och är hela Skandinaviens bäst betalda spelare.

En annan storstjärna som det ryktats mycket om till Djurgården senaste året är Ola Toivonen, som till skillnad från Johansson valt att fortsätta i landslaget och därmed är iväg och spelar VM i detta nu. 31-åringen fanns med från start i premiären mot Sydkorea och kommer även att finnas med i elvan i kvällens rysare mot Tyskland.

Ryktena om Toulouse-anfallaren till Djurgården tog fart redan förra sommaren och i vintras skrevs det allt mer om en flytt till Stockholmsklubben för landslagsstjärnan.

Toivonen har som bekant haft det jobbigt den här säsongen i Ligue 1 och fått sparsamt med speltid. Nära vännen Jonas Olsson finns redan i Djurgården, likaså forne landslagskamraten Andreas Isaksson.

Djurgården, som för en dryg vecka sedan sålde Felix Beijmo till Werder Bremen för 30 miljoner kronor och som tidigare gjort stora affärer som med Michael Olunga och Omar Colley, har onekligen kapital. Sportchefen Bosse Andersson vill varken bekräfta eller dementera om Toivonen kan hamna i Djurgården.

– Det kommer alltid att spekuleras. Jag tror att alla i landslaget som varit ute känner att svensk fotboll blivit starkare och att allsvenskan har ett större attraktionsvärde nu och Stockholm är dessutom ett attraktivt ställe att bo på. Som sagt, det kommer att fortsätta spekuleras och jag har en god relation med Ola. Jag känner honom, men jag har inget mer att säga än så, konstaterar Andersson för FotbollDirekt.se.

LÄS: VILKEN SUPERAFFÄR FÖR DJURGÅRDEN – VILL BLI EN AV DE STÖRSTA 

Skulle Ola Toivonen landa i Djurgården efter VM är han dock inte den första från Sveriges landslagstrupp som spelar i allsvenskan efter hemkomsten från Ryssland.

Dagen före avresan till VM skrev Sebastian Larsson på för AIK. Det ryktades även om Djurgården, men enligt uppgifter till FD släppte Blåränderna tankarna på Larsson när Erik Johansson dök upp som ett aktuellt namn. Når FD frågar Bosse Andersson om det stämmer att Djurgården hoppade av Sebastian Larsson-tåget i samband med Erik Johansson börjar sportchefen skratta.

– Det beror på vad man menar. Tåg och tåg, jag säger väl inte att jag åkt tåg med Sebastian Larsson direkt.

Men du träffade honom ändå i våras så något slags intresse fanns ju?

– Ja, jag känner honom och det är en skicklig fotbollsspelare. Det var ju ingen hemlighet att han ville flytta till Stockholm, men sedan att vi möttes på ett tåg eller inte haha, nej det vet jag inte.

Du känner inte att du förlorat kampen mot AIK gällande Sebastian Larsson?

– Man kan alltid förlora kamper, men jag känner inte så. Det är kul att Sebastian kommer hem och avslutar sin karriär i allsvenskan. Sedan har han nu en svartgul tröja på sig, men så blir det ibland.