• Publicerat 22 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gentrit Citaku tog brons i U17-VM 2013 och vann SM-guld med Norrköping två år senare. Nu är mittfältaren på provspel hos Västerås och för VLT berättar han om tunga perioden då talangen drabbats av en tarmsjukdom.
– Läkarna trodde att det kunde vara allvarligare, som cancer eller något, säger 22-åringen. 

När Sverige överraskande tog brons i U17-VM 2013 fanns flera namn med som i dag är stora profiler i allsvenskan såsom Linus Wahlqvist, Gustav Engvall och Carlos Strandberg.

En som inte flugit på samma sätt är Gentrit Citaku, som samma år som mästerskapet i Förenade Arabemiraten även gjorde fyra matcher i allsvenskan för IFK Norrköping, detta alltså som 17-åring.

2015, året då Norrköping vann SM-guld, spelade Citaku sju allsvenska matcher. Därefter blev det lån till Värnamo såväl 2016 som 2017 innan han i januari lämnade Norrköping.

Sedan dess har 22-åringen inte haft någon klubbadress. Nu tränar han med Västerås i division 1 och för VLT berättar mittfältaren att han i vintras drabbades av tarmsjukdomen Chrohns och hur det påverkade fotbollen.

– Läkarna trodde att det kunde vara allvarligare, som cancer eller något. Jag fick inte träna något överhuvudtaget. Så jag var här första dagen igår och det var mitt första bollpass sedan november.

Huruvida Citaku i år kommer att spela för Västerås, som toppar division 1 norra, eller om han har siktet inställt någon annanstans verkar 22-åringen själv inte ha klart för sig för stunden.

– Jag vill tillbaka till eliten och det oavsett väg, sedan får vi se om det blir här eller någon annanstans. Nu närmaste veckorna handlar det om att starta upp för mig. Men det är sköna grabbar här, de är duktiga spelare som förtjänar att ligga i toppen. Jag hoppas att de går upp.