MALMÖ. Anders Christiansen var kanske Malmös bästa spelare i onsdagens träningsmatch mot Molde, danskens första framträdande i MFF sedan comebacken. Nu hoppas han, likt i den andra halvleken, fortsatt få en fri roll på mittfältet.
– Ja, hoppas att kunna röra mig fritt i stället för att vara låst, det är något som jag hoppas få möjligheten till, säger 27-åringen till FotbollDirekt.se.

Redan när Malmö FF presenterade Anders Christiansen i januari 2016 och han per omgående flögs ner till träningslägret i Dubai stod det klart att mittfältaren var något extra.

Efter en tung tid i Serie A och Chievo skulle han få en nystart i MFF – och vilken nystart, sen! Fram till skadan i derbyt mot Helsingborg i september 2016 var Christiansen troligen Malmös bästa spelare ihop med Vidar Örn Kjartansson, som lämnade för Israel i sommarfönstrets sista dag.

I fjol var det dock ingen skada som hindrade Christiansen från spel och han utsågs till hela allsvenskans bästa spelare 2017.

I vintras lämnade ”AC” Malmö för spel i belgiska Gent, men likt flera andra allsvenska spelare som gått till Belgien blev det pannkaka och i början av juni kritade Christiansen på ett 4,5 års långt avtal med MFF.

Under onsdagen gjorde han sin första match sedan återkomsten då Molde gästade Stadion i en träningsmatch. Christiansen med nummer 14 på ryggen var under sina knappa 70 minuter på planen kanske lagets bästa spelare. Dansken hade mycket boll och slog ett par riktigt läckra passningar i 2-0-segern. Han själv är belåten över att vara igång efter det tunga halvåret i Belgien.

– Skönt att spela match igen, men jag blev trött. Det var många månader sedan jag spelade match, i april någon gång tror jag.

– Det är svårt att träna sig till matchform så skönt att jag fick spela nästan 70 minuter.

LÄS: NU KAN HAN LÄMNA MFF – OVISSA FRAMTIDEN 

I första halvlek mot Molde kamperade Christiansen ihop med Oscar Lewicki, en spelare som han känner väl på planen. I paus byttes Lewicki ut mot Fouad Bachirou, vinterförvärvet från Östersund som kom för att ersätta Christiansen. Dansken är nöjd med såväl Lewicki som Bachirou.

– Jag har spelat mycket med Oscar så vi känner varandra bra. Jag visste att ”Bach” var en bra spelare och det fick jag bekräftat under dryga kvarten som vi spelade ihop. En bra spelare, en rolig spelare, utbrister Christiansen för FotbollDirekt.se.

I den andra halvleken mot Molde fick Christiansen en mer fri roll på mittfältet, något som han föredrar.

– Vi spelade 4-3-3 i andra halvlek där ”Bach” var den centrale. De pressade inte lika högt som i första och det var fint för mig att spela i en lite mer offensiv och fri roll. Jag gillar att röra mig runt och att göra det i stället för att vara låst, det är något som jag hoppas få möjligheten till.