• Publicerat 22 juni, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sampdoria värvade i veckan Omar Colley från Genk, vilket ger Djurgården närmare tio miljoner kronor. Nu uppges Serie A-klubben vilja knyta till sig svenska landslagsmannen Emil Krafth från Bologna.

Det var i tisdags som det stod klart att Omar Colley lämnar Genk för Sampdoria för runt 82 miljoner kronor. Djurgården, som sålde mittbacken till den belgiska klubben sommaren 2016, får enligt Expressen 7-8 miljoner kronor i vidareförsäljning.

Nu uppges Sampdoria ha siktet inställt på ytterligare en tidigare allsvensk spelare i form av Emil Krafth, som sedan flytten från Helsingborg sommaren 2015 huserat i Bologna.

Landslagsmannen, som är backup till Mikael Lustig på högerbacksplatsen, ska enligt italienska Sky Sport vara aktuell för en bytesaffär där Krafth går till Sampdoria och där Genoaklubbens Jacopo Sala lämnar för Bologna.

Den svenska 23-åringen gjorde tolv matcher i årets Serie A. Även 2016/2017 blev det tolv framträdanden i ligaspelet.

Krafth debuterade i a-landslaget 2014. Han var tilltänkt som högerback i U21-EM 2015, men missade succén på grund av skada. I a-landslaget har det än så länge blivit 13 matcher.