• Publicerat 20 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Emir Kujovic och Tesfaldet Tekie lämnade båda Norrköping för Gent – och misslyckades. Det skrämmer dock inte Eric Smith som under onsdagskvällen kritade på ett fyraårskontrakt med den belgiska toppklubben.

Att gå från allsvenskan till Belgien i allmänhet och Gent i synnerhet har inte varit någon lyckad kombo. Anders Christiansen är det färskaste exemplet. I fjol utsågs han till allsvenskans bästa spelare, men efter flytten från MFF i vintras blev det inte alls lyckat i Gent och mittfältaren blev tidigare i juni klar för en återkomst hos skåningarna.

Två andra spelare som misslyckats i Gent är Emir Kujovic och Tesfaldet Tekie som sommaren 2016 respektive januari 2017 lämnade Norrköping för den belgiska toppklubben. Kujovic spelade totalt tre minuter i ligan och försvann från laget redan efter en säsong.

Tekie gjorde också bara ett år i Gent innan han i vintras lånades ut till Östersund, där han kommer vara fram till sommaren 2019.

Trots de färska misslyckandena i Gent hindrar inte det Eric Smith från att gå till den belgiska klubben. Under onsdagskvällen blev det klart att Norrköping säljer mittfältaren till Gent. 21-åringen, som hade avtal med ”Peking” även över nästa säsong, har skrivit på ett fyraårskontrakt med laget som i år slutade fyra i den belgiska ligan.

– Vi är stolta att återigen kunnat utveckla en spelare som tar sig vidare ut i Europa. Vi önskar Eric ett stort lycka till och tackar för hans insatser i IFK Norrköping, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.