Andreas Granqvist har skrivit på för Helsingborg. Då spelar han sitt livs fotboll. Granqvists så hjälteprydda premiär ger honom nu sensationellt en plats i 101 Great Goals drömelva så här långt i VM. Även toppbetyg från La Gazzetta dello Sport.

Andreas Granqvist slog straffen som gav Sverige hopp om avancemang i detta VM.
Den forne Kraznodarförsvararen stånkade, fajtades och levde om och var Sveriges bästa i VM-premiären mot Sydkorea.

Och det har haft genomslag i internationell media. Som det har det. Plötsligt rankas Andreas Granqvist skyhögt och har till och med just nu en plats i VM:s drömelva.

Sport-Expressen skriver att han bland annat i övrigt fick en sjua av tio möjliga från både franska L’Equipe och italienska La Gazzetta dello Sport. Brittiska Daily Mail gick ett steg längre och delade ut en åtta.
Tre internationella klassiska tidningsdrakar med Andreas Granqvist i fokus.

Men det absolut roligaste för Granen, som alltså nyligen skrivit på för Helsingborg, måste vara platsen i sajten ”101 Great Goals” och deras drömelva så här långt.Med över 200 000 följare på Twitter så är det inte vilket sammanhang som helst – och sannerligen inte vilket sällskap som helst med namn som Ronaldo, Modric och Tottenhams Harry Kane! Vilken häxkittel med vår svenske Granqvist mitt i.

Uruguays  och Atletico Madrids Jose Gimenez anses jämte Granqvist vara bäste mittback.