Adam Ståhl, 23, tog Superettan med storm förra säsongen. Det gick så bra att Norrbyspelaren såldes till den turkiska högstaligan. Men nu har det kört ihop sig i hans klubb Kardemir Karabükspor som slutat betala ut löner. Enligt FD:s uppgifter kommer Ståhl snart att bryta sitt kontrakt och en flytt till Allsvenskan i sommar är högaktuell. 

Ståhls första säsong i Superettan blev en stor succé.

Den kvicke mittfältaren/anfallaren, som lämnade Elfsborgs organisation för lokalkonkurrenten Norrby 2013, stod för sju mål och nio assist när Norrby klarade kontraktet med ganska god marginal.

FD kunde under hösten rapportera att det fanns allsvenska klubbar (bland annat Dalkurd) som var beredda att köpa loss honom från Norrby. I stället blev det en transfer till Kardemir Karabükspor i den turkiska högstaligan.

– Jag hade kontraktsförslag från allsvenskan på bordet. Men när det här kom upp på bordet så släppte jag det. Turkiets högstaliga är större än allsvenskan. Jag kände att det var rätt val att göra. Jag kunde inte tacka nej, sa Ståhl till i en intervju med FD i februari.

Ståhl, som anslöt till klubben i januari 2018, gjorde åtta matcher och en assist under vårsäsongen. Men när säsongen summerades slutade Kardemir Karabükspor sist i ligan och degraderades.

I samma veva har en stor sponsor dragit sig ur och enligt FD:s uppgifter har många spelare, däribland Ståhl, inte fått ut sin lön de senaste månaderna. Samma uppgifter berättar nu att Ståhl snart kommer att kunna bryta sitt avtal (som skrevs på 2,5 år) och därmed är en fri spelare igen.

Enligt FD:s uppgifter finns flera allsvenska klubbar återigen med i bilden om hans underskrift och samtal pågår i väntan på en lösning med den turkiska klubben.