Efter två sejourer i Djurgården och en i IFK Göteborg så kan nu FotbollDirekt avslöja att allt nu tyder på att Bristol-proffset lämnar Blåvitt i sommar. 

Det vill sig inte för Gustav Engvall i IFK Göteborg.

22-åringen blev årets nykomling i svensk fotboll för fyra år sedan och fick på det ett utlandskontrakt med Bristol City – dit han såldes för över 20 000 000 sommaren 2016.

Men i the Championship har han inte fått till det. Osynliggjord där borta har han tvingats ta flera lånesejourer hem till Sverige.

Två halvår i Djurgården och nu ett i IFK Göteborg. Men från sju mål första vändan med Dif så har Engvall fått allt svårare att leverera.

Det började med sju mål på 13 matcher men blev totalt sedan åtta på 25 matcher. Ett enda alltså under förra hösten.

Så här långt i år fortsatt tungt målmässigt i ett hackande IFK, ett enda mål i årets allsvenska, i den första matchen från start mot Dalkurd i april månad.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att låneperioden med IFK Göteborg, som går ut i slutet av juli, inte kommer att förlängas. Några samtal mellan Blåvitt och engelsmännen existerar överhuvudtaget inte.

IFK och Engvall är sedan en tid tillbaka överens om att det inte blir någon förlängning.
Bristol City vill nu, enligt FD:s källor, sälja honom – och ska sedan en tid tillbaka ha fått klart för sig att det finns intresserade klubbar. Engvall har tidigare berättat att han inte vill tillbaka till Bristol bara för att träna.

– Förra året, när jag var i Djurgården, fick jag ju åka tillbaka till Bristol på deras sommarläger. Då missade jag tre-fyra matcher. Det vill vi inte ha igen, så nu stannar jag här om inte det kommer en klubb som Bristol säger ja till och som jag vill till. Då kan jag lämna, sa Engvall till GP för ett par veckor sedan.

FD erfar att det mycket väl kan bli så att Engvall lämnar Blåvitt innan låneavtalet löper ut om Bristol hittar en köpare som är beredd att möta deras krav. Så sent som i januari nämndes Panathinaikos. Vilken klubb, eller klubbar det handlar om denna gång, återstår att se.

Gustav Engvalls kontrakt med Championship-klubben gäller även över 2019 och är värt omkring 400 000 kronor i månaden.

FD har sökt sportchefen Mats Gren för en kommentar utan att lyckas.