• Publicerat 18 juni, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mohamed Said räddade kvar Örgryte i superettan i fjol. Nu står det klart att 18-åringen säljs till Empoli i Serie A.
– Vi har försökt att hitta en lösning på en långsiktig förlängning med Mohamed, men inte lyckats, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck till lagets hemsida. 

Med två mål hemma i kvalet mot Mjällby förra hösten räddade Mohamed Said kvar Örgryte i superettan.

I år har 18-åringen, som kom till Sverige från Somalia för fyra år sedan, endast gjort ett framträdande i ett Örgryte som krigar i toppen av tabellen och nu står det klart att det inte blir några fler matcher.

Said säljs till italienska Empoli, nykomling i Serie A. Det meddelar Örgryte på sin hemsida.

– Först och främst vill jag tacka Mohamed för hans insatser i vår förening i såväl ungdomsleden som i a-laget. Självklart lyser hans inhopp och två mål mot Mjällby starkast som minne. Vi har försökt att hitta en lösning på en långsiktig förlängning med Mohamed, men inte lyckats. Med tanke på rådande situation kände vi att både föreningen såväl som Mohamed kommer må bäst av att gå skilda vägar och är glada över att ha kommit överens med Empoli som möjliggör denna försäljning. Det är även inspirerande att vår akademi får fram en spelare som nu går till ett lag i en av Europas bästa ligor, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck till lagets hemsida.

Enligt GP har Said skrivit på ett kontrakt med Empoli på tre år med option på ytterligare en säsong. Tidningen skriver att 18-åringen kommer att tillhöra klubbens a-lag.

För Öis hemsida berättar Said om sina tankar kring flytten och att Örgryte är den enda klubben för honom om han återvänder till Sverige.

– Jag vill tacka alla supportrar som alltid har stöttat mig från första dagen i a-laget, jag har stor respekt för er. Jag vill även tacka mina lagkamrater, mina tränare och hela klubben. Jag har alltid känt mig trygg i Öis som inte bara har varit mitt lag utan också mitt hem. Tyvärr är min tid i Öis slut den här gången. Jag tror och hoppas att supportrarna förstår att jag lämnar. Det gäller att ta chansen när man får den. Om jag kommer tillbaka och spelar i Sverige i framtiden är det bara Öis som gäller, ingen annan klubb, konstaterar Said som hade ett halvår kvar på kontraktet.