Djurgården är på väg att ta hem en storaffär med FCK-stjärnan Erik Johansson. Om det går igenom så tror FD:s krönikör att Jacob Une Larsson försvinner i sommar.
– Jag hör att Une Larsson vill i väg. Inte för att han misstrivs men han vill verkligen utomlands och det finns enligt mina uppgifter intresse. Jag tror han lämnar, säger Magnus Österberg.

Magnus Österberg fortsätter:
– Erik Johansson är en oerhört bra värvning av Djurgården, Johansson håller topp- skandinavisk klass. Den konkurrerar på sätt och vis med AIK och Sebastian Larsson i tyngd, säger han timmarna efter uppgifterna från Sport-Expressen om att Johansson nu är klar för Djurgården.

LÄS: VAD SÄGER DET HÄR OM UNES FRAMTID I DIF?

Erik Johansson ser ut att vara på väg att bryta det lukrativa kontrakt han skrev under tidigare i år, ett kontrakt som gäller fram till 2022.
Felix Beijmo må ha försvunnit i en annan storaffär men trots det tror FD:s krönikör att förändringar är på gång bland Dif:s försvarsnamn.
Jacob Une Larsson kan nu vara på väg bort.

– Jag tror det. Den här värvningen öppnar definitivt för att att Jacob Une-Larsson säljs, annars är bemanningen på mittbackspositionerna för stor. Jag har också som sagt hört saker från tillförlitligt håll, fortsätter Magnus Österberg.
– Özcan har ju haft ”problem” att välja mellan Une-Larsson, Jonas Olsson och Marcus Danielson hittills. Med Erik Johansson så är jag ganska säker på att det kommer att bli förändringar.

– Över tid får väl Johansson ses som en ersättare för Jonas Olsson som kanske inte har så många år kvar. Kontraktet på 4,5 år vittnar om det. Erik Johanssons namn är också värt extra mycket genom att han sannolikt kommer hem nu för att vara hemma för gott. Det finns inte många toppnamn som verkligen vill spela i allsvenskan och inte strävar efter att sticka utomlands. Han kan bli ett namn för Dif, en stomme för Dif, i så många år framåt om bara hans knä håller.

– Johansson har presterat bra och verkar onekligen vara en person som går sina egna vägar. ”Gav upp” sin landslagsplats tidigt och är nu sugen på att flytta hem till Sverige igen, även det ”tidigt” i mångas ögon. Rätt motiverad är han en spelare i allsvensk toppklass. Det är helt säkert.

Hur viktig var denna värvning för att svara på det MFF, AIK och Hammarby har gjort i vinter?

– En viktig markering. Om inte annat är det här en tydlig satsning av Djurgården och ett effektivt sätt att lugna supportrarna när man sålt Felix Beijmo och möjligen att Kerim Mrabti kan vara på väg.

Samtidigt tror FotbollDirekts krönikör att det här är början på flera större nya saker i Djurgården efter en så lugn vinter där Dif stått tillbaka när konkurrenter satsat 20-30-tals miljoner i nya namn.
– Jag får känslan av att Djurgården även kommer att presentera en offensiv värvning av samma kaliber innan fönstret stänger, fråga mig inte varför, det bara känns så, samtidigt som Dif tidigare visat ambitioner med ett namn som Ola Toivonen.