Foto: Bildbyrån

Djurgården är på väg att göra en av de enskilt största allsvenska affärerna i år. I en affär som totalt hävdas kosta Dif omkring 18-20 miljoner så väljer nu sportchef Bosse Andersson att bekräfta det som är på gång med stjärnan.
– Vi har nu fått fått tillåtelse att träffa Erik Johansson en första gång men det här är inte klart, avslöjar nu Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

Sport-Expressen har under morgonen gått ut med uppgifter om att FCK-stjärnan är klar för Djurgården. 4,5 år uppges finnas på bordet. Jättevärvningen hävdas alltså redan vara helt klar.

Det var i juli 2015 Erik Johansson gick från Malmö FF till storklubben Gent efter Champions League-framgångarna.
Belgarna gav då 15 000 000 för den svenske stjärnan.
Men redan i januari 2016 var hans tid över där. Det fungerade inte alls i Belgien och han blev ännu en svensk att misslyckas där. Han köptes loss av FCK i en deal värd 13 000 000-14 000 000 och sedan dess haft en årslön på 9-10 miljoner.

LÄS: HÄR AVSLÖJAR FD DANSKARNAS HÅRDA TAKTIK MOT DIF OCH AIK

LÄS: HÄR AVSLÖJAR FD DJURGÅRDENS GENOMBROTT MED STJÄRNAN

I augusti förra året small hans korsband och det är inte förrän helt nyligen han lyckats komma tillbaka. Johansson har emellertid omgående imponerat och manager Ståle Solbakken har direkt slagit fast att han är lika bra som före den svåra händelsen.

I dag går så alltså Expressen med att det är helt klart!
FotbollDirekt har under morgonen fått en pratstund med Bosse Andersson som befinner sig i Ryssland och han väljer att bekräfta att ett genombrottsläge uppstått i förhandlingarna med danskarna, förhandlingar som FD i förra veckan ingående redogjorde för:

– Vi har nu fått fått tillåtelse att träffa Erik Johansson en första gång men det här är inte klart, avslöjar nu Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

– Till att börja med deltar han inte på FCKs träning i dag. Vidare träffas vi nu alltså inom kort men ingenting är klart. Det finns saker kvar att lösa som inte är lösta. Jag tror inte att, om det blir klart, att det blir klart innan midsommarhelgen. Men jag kan säga att vi nu har fått tillåtelse att träffa honom. Det är ett stort namn det handlar om.

Men det är ett jämteligen ett 29-årigt namn som kommer att kosta stora pengar.
Han har kostat Gent stora belopp, likaså FCK – och hans värde är uppenbart fortsatt högt. Ståle Solbakken uppges ha reagerat starkt på att Johansson vill bryta sitt gällande kontrakt fram till 2022 och vill bli rejält kompenserade. Dels genom en övergångssumma och att huvudpersonen själv betalar tillbaka en större del av den signing bonus har tidigare erhållit.

FotbollDirekt har uppgifter om att själva övergången kan kosta 8-9 miljoner kronor, där till en signing bonus på flera miljoner – och till det en allsvensk topplön.

Erik Johanssons karriär startade på allvar i Gais innan han gick vidare till MFF under 2012. Johansson har bland annat vunnit två SM-guld med MFF och gjort slutspel i Champions League.