Okategoriserat

”AIK satt press på MFF men finns om och men – Rösler kan få två nya toppaffärer”

ANNONS

Vi är mitt inne i VM-turneringen i Ryssland men ändå smiter tankarna iväg till vad som komma skall i den allsvenska fotbollen när vi återgår till ”vardagsfesterna”  och det allsvenska seriespelet. Jag spekulerar lite i vad klubbarna tänker runt det kommande transferfönstret. 

Det är så klart stor aktivitet i de allsvenska klubbarna, inte minst med tanke på det kommande transferfönstret. Jag börjar längst ner i tabellen, där är ju behovet som störst:

IK Sirius: Har kallat till presskonferens och med ett lär presentera nygamle Robert Åhman-Pehrsson. Det är en nygammal spelare som väntas komma tillbaka och en mycket välbehövlig förstärkning i en trupp som drabbats hårt av skador och där kanske den ”största” värvningen Omar Eddahri redan har nmnat klubben efter en misslyckad vår. I övrigt måste man få ordning på mängden skador om man ska klara nytt kontrakt. Att det ska bli en massa nya spelare tror jag inte.

Dalkurd: Har en ny tränare (Johan Sandahl) på plats och ett jobbigt utgångsläge i tabellen. Strul och meningsskiljaktigheter i ledningen borgar inte för att det blir speciellt många transfers och om mannen med plånboken nu sagt stopp väntar en tuff fortsättning. Kanske aningen elakt men ”en spelare i varje lagdel” vore på sin plats här, hittills har ju laget inte räckt till.

Brommapojkarna: Har värvat hem Philip Hellqvist( f.d Djurgården bland annat) och det är ett välkommet tillskott. Laget har inte klarat av omställningen till allsvenskan och skulle onekligen må bra av lite ”färdiga” allsvenska spelare. Oklart hur stor ekonomi man har men Daniel Majstorovic bör spetsa till truppen med minst 2-3 spelare för att det här ska gå vägen.

Trelleborg: Nykomlingarna har ingen stor ekonomi men har värvat klokt. Givetvis skulle man må bra av en eller ett par nya fräscha namn men behovet känns inte så stort såvida man inte tappar någon. Kanske sneglar man lite på Malmö FF där några av de yngre spelarna kanske hamnar längre ut på bänken om de regerande mästarna öppnar plånboken.

Elfsborg: Jag blir aldrig klok på den här klubben som inte alls lever upp till det jag tror ,och tycker, att de ska vara kapabla till. Pengar bör finnas och nu är det läge att rycka upp sig. Har en stor mängd mittfältare i truppen och balansen är inte den bästa. Många spelare som inte lever upp till det man förväntar sig. En rejäl forwardsvärvning vore på sin plats och så kan man sälja några mittfältare till förmån för förstärkning i de bakre leden.

IFK Göteborg: Pontus Dahlberg är såld och jag anser nog att man behöver ersätta honom med en ny förstakeeper. Försvinner Sebastian Eriksson är en ny mittback, med fördel en vänsterfotad sådan, prioriterad. Om man inte tror sig få fart på Gustav Engvall är det läge att hitta en ny forward också. Max Diskerud är ett kapitel för sig, ingen verkar veta hur länge han blir kvar. Om han blir kvar.

Malmö FF: Ny spännande tränare i Uwe Rösler och nog kan vi väl förvänta oss att det sker saker även i spelartruppen. Att Anders Christiansen är tillbaka är det bästa som kunde hända, nu blir balansen bättre. Har ju resurser på banken och Daniel Andersson har ju trots allt ett bra facit när det gäller värvningar. Smäller till med en eller två värvningar till av hög kaliber? Jag tror det. Uwe Rösler kan få någonting som är hans helt eget – i synnerhet sedan AIK:s Seb-affär.

GIF Sundsvall: Har överraskat på ett positivt sätt och måste vara väldigt nöjda. Har ett par spelare som möjligen är på väg att lämna. Bör givetvis ersätta eventuella förluster men annars har man gjort det så bra att man kan sitta lugna. Möjligen att man gör nya fynd i Spanien där ju kontrakten hos många spelare går ut i sommarfönstret.

BK Häcken: Det lär finnas intresse för högerbacken Joel Andersson och han lär inbringa en del pengar till en redan välfylld kassa. Har inte motsvarat de förväntningar jag hade och är säkert inte nöjda själva heller. Har en ganska fin historia av att agera bra i sommarfönstret. Kan mycket väl göra någon större affär inom kort.

Kalmar FF: Det har varit en bra vår av Kalmar FF och jämfört med ifjol ett helt annat utgångsläge. Har ingen stark ekonomi och lär knappast kunna göra något större om man inte säljer någon av sina bättre spelare. Borde vara nöjda med den trupp man har och har ingen anledning att stressa.

Östersund: här tickar klockan och vi måste nog vänta lite till innan någon händer. Ingen ny tränare klar och såväl Ken Sema som Saman Ghoddos lär invänta utländska bud. Ny tränare och allmänt ny ledarstab bör innebära att det blir lite rörelse i truppen i övrigt också. Grunden är bra men klart är om spetsspelarna försvinner måste dessa ersättas.

Örebro SK: Det här är en positiv överraskning i mina ögon och ett väl fungerande lag. Har inga större behov, eller resurser, att göra något spektakulärt. Lär lägga mycket krut på att behålla Nahir Besara säsongen ut. Försvinner han måste Axel Kjäll få chansen att ersätta honom, detsamma gäller med forwarden Kennedy Igboaninike.

Djurgården: Nästan klart med mittbacken Erik Johansson, ja, och det är en riktigt bra förstärkning samtidigt som man sålt högerbacken Felix Beijmo för stora pengar. Har nu väldigt bra bredd på mittbacksplatserna och det kanske kommer bud på Une-Larsson? Ytterbackskonkurrensen är klen och det är något man måste titta på för att jämna ut konkurrenssituationen. Viktig omstart och ett Europakval som väntar. Har även tunnat ut bredden på forwardssidan och kanske ska spetsa konkurrensen där. Stannar Kerim Mrabti?

IFK Norrköping: Seg start, fin avslutning är väl en ok sammanfattning för Peking. Lär få bud på Linus Wahlkvist och ytterligare någon spelare. Tappat mittfältaren Erik Smith(skadad) och kanske vill täcka upp för det. Något lär definitivt hända men skulle bli förvånad om det blir en riktig profilvärvning.

AIK: Om man inleder ett transferfönster med att värva Sebastian Larsson lägger upp ribban på hög höjd. AIK gillar höga höjder. Men det finns om och men ockkså: Kristoffer Olsson lär vara ”het” på marknaden och kanske vill Alex Milosevic röra på sig? Förstärkning i backlinjen blir viktig om Milosevic drar och med tanke på det senaste halvåret vill nog AIK säkra bredden där hur som helst. Joel Ekstrand har vi inte sett något av, får vi det i höst? Nabil Bahoui en annan spelare vars framtid inte ännu är presenterad och han lämnar givetvis ett tomrum efter sig om han inte förlänger sin låneperiod (eller köps loss).

Hammarby: Leder serien och kan ju bara vara nöjda med utdelningen hittills. Det lär finnas spelare, exempelvis Arnor Smarason, som vill ha mer speltid och därför kan söka sig bort. Ska laget hålla sig kvar i toppen är väl det ultimata att inte tappa någon och samtidigt ”spetsa till” truppen. Det lär inte vara stilla men skulle bli lite förvånad om det blir allt för mycket aktivitet. Jiloan Hamads vara eller icke vara lär vara en av kärnfrågorna.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 26 mars
16:30 AIK - Vålerengen Träningsmatch
18:00 Litauen - Gibraltar UEFA Nations League - Liga C
18:00 Lettland - Liechtenstein Landskamp
18:00 Georgien - Grekland EM-kval
19:00 Norge - Slovakien Landskamp
19:00 Ungern - Kosovo Landskamp
19:00 Malta - Belarus Landskamp
20:00 Tjeckien - Armenien Landskamp
20:15 Danmark - Färöarna Landskamp
20:45 Wales - Polen EM-kval
20:45 Slovenien - Portugal Landskamp
20:45 Skottland - Nordirland Landskamp
20:45 Irland - Schweiz Landskamp
20:45 Tyskland - Nederländerna Landskamp
20:45 Ukraina - Island EM-kval
20:45 England - Belgien Landskamp
21:30 Spanien - Brasilien Landskamp
torsdag 28 mars
18:45 Barcelona - Brann UEFA Champions League, damer
19:00 Orebro W - Norrköping Träningsmatch, damer
21:00 PSG - Häcken UEFA Champions League, damer
fredag 29 mars
13:00 Lund - Rosengård Ettan södra
13:30 Bristol C - Leicester Championship
14:00 Torn - Torslanda IK Ettan södra
14:00 Vasalund - Karlbergs BK Ettan norra
15:00 Falkenberg - FC Trollhättan Ettan södra
16:00 Wrexham - Mansfield League Two
16:00 Karlstad - Täby Ettan norra
16:00 Norwich - Plymouth Championship
18:30 Köge - Kolding Danska ligan, damer
18:30 Blackburn - Ipswich Championship
19:00 Silkeborg - Fredericia Danska cupen
20:45 Ayr - Airdrieonians Skottland Championship
21:00 Cadiz - Granada La Liga
21:00 Watford - Leeds Championship
lördag 30 mars
12:00 Stocksund - Friska Viljor FC Ettan norra
12:30 Napoli - Atalanta Serie A
13:00 Gif Sundsvall - Östersund Superettan
13:00 Örebro Syrianska - Stockholm Internazionale Ettan norra
13:00 Eskilsminne - Tvååker Ettan södra
13:00 Wolfsburg - Essen Tyska cupen
13:00 Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:00 Eintracht Braunschweig - Elversberg 2. Bundesliga
13:30 Newcastle - West Ham Premier League
13:30 Liverpool - Manchester C Women’s Super League
14:00 Getafe - Sevilla La Liga
14:00 Nordsjælland - Bröndby Danska ligan, damer
15:00 Örgryte - Utsikten Superettan
15:00 Genoa - Frosinone Serie A
15:00 Torino - Monza Serie A
15:00 Juventus - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Norrköping - Malmö Allsvenskan
15:00 Fortuna Hjörring - Århus Danska ligan, damer
15:30 Eintracht Frankfurt - Union Berlin Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Freiburg Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Leipzig - Mainz Bundesliga
16:00 Chelsea - Burnley Premier League
16:00 Sheffield U - Fulham Premier League
16:00 Nordic United - AFC Eskilstuna Ettan norra
16:00 Tottenham - Luton Premier League
16:00 Nottingham - Crystal Palace Premier League
16:00 Jönköping - Olympic Ettan södra
16:00 Bournemouth - Everton Premier League
16:00 Oskarshamns AIK - Ljungskile Ettan södra
16:15 Almeria - Osasuna La Liga
16:30 Ålborg - SönderjyskE Danmark Division 1
18:00 Lazio - Juventus Serie A
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Gijon - Racing Santander LaLiga2
18:30 Aston Villa - Wolverhampton Premier League
18:30 Valencia - Mallorca La Liga
20:30 Hertha Berlin - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Fiorentina - Milan Serie A
21:00 Brentford - Manchester U Premier League
21:00 Barcelona - Las Palmas La Liga
söndag 31 mars
13:00 Livingston - Celtic Skottland Premiership
13:30 St Pauli - Paderborn 2. Bundesliga
13:30 Schalke - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Hannover 2. Bundesliga
13:30 Greuther Furth - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Osnabrück 2. Bundesliga
14:00 Celta Vigo - Rayo Vallecano La Liga
14:00 Gais - Brommapojkarna Allsvenskan
14:00 Helsingör - Naestved Danmark Division 1
14:00 Hammarby - Kalmar Allsvenskan
14:00 Piteå - Assyriska FF Ettan norra
14:30 Sollentuna - Umeå Ettan norra
15:00 Landskrona - Sandvikens IF Superettan
15:00 Trelleborgs FF - Oddevold Superettan
15:00 Liverpool - Brighton Premier League
15:30 Augsburg - Köln Bundesliga
16:00 Arsenal - Chelsea Women's League Cup
16:00 Viborg - Hvidovre Superligaen
16:00 Ängelholm - Norrby Ettan södra
16:00 Onsala - Ariana Ettan södra
16:15 Girona - Real Betis La Liga
16:30 Häcken - Mjällby Allsvenskan
17:30 Stuttgart - Heidenheim Bundesliga
17:30 Manchester C - Arsenal Premier League
18:30 Alaves - Real Sociedad La Liga
19:30 Bochum - Darmstadt Bundesliga
21:00 Real Madrid - Athletic Bilbao La Liga
måndag 01 april
12:30 Bologna - Salernitana Serie A
13:00 Örebro - Skövde AIK Superettan
13:00 Gefle - Helsingborg Superettan
13:00 Karlstad - Hammarby TFF Ettan norra
13:30 Leicester - Norwich Championship
14:00 Köpenhamn - Bröndby Superligaen
14:00 IFK Göteborg - Djurgården Allsvenskan
14:00 Sirius - Halmstad Allsvenskan
14:00 Hilleröd - B93 Köpenhamn Danmark Division 1
15:00 Brage - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Hobro - Kolding Danmark Division 1
15:00 Cagliari - Verona Serie A
15:00 Sassuolo - Udinese Serie A
15:00 Köge - Horsens Danmark Division 1
16:00 Coventry - Cardiff Championship
16:00 Stoke - Huddersfield Championship
16:30 Elfsborg - Värnamo Allsvenskan
16:30 AIK - Västerås SK Allsvenskan
18:00 Silkeborg - Århus Superligaen
18:00 Lecce - Roma Serie A
18:30 Ipswich - Southampton Championship
20:45 Inter - Empoli Serie A
21:00 Villarreal - Atletico Madrid La Liga
21:00 Leeds - Hull Championship
onsdag 03 april
20:30 Arsenal - Luton Premier League
20:30 Brentford - Brighton Premier League
21:15 Manchester C - Aston Villa Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 20 4 6 35 64
2 IF Elfsborg 30 20 4 6 33 64
3 BK Häcken 30 18 3 9 30 57
4 Djurgårdens IF 30 15 5 10 5 50
5 IFK Värnamo 30 14 3 13 3 45
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 30 13 6 11 -5 45
7 Hammarby IF 30 11 11 8 2 44
8 IK Sirius 30 12 6 12 7 42
9 IFK Norrköping 30 12 5 13 0 41
10 Mjällby AIF 30 12 5 13 -2 41
11 AIK 30 9 9 12 -4 36
12 Halmstads BK 30 9 9 12 -14 36
13 IFK Göteborg 30 8 10 12 -4 34
14 IF Brommapojkarna 30 10 3 17 -13 33
15 Degerfors IF 30 7 5 18 -32 26
16 Varbergs BoIS 30 3 6 21 -41 15