Foto: Bildbyrån

Leo Bengtsson har haft en fin vår i Gefle. Den 30 juni återvänder yttern till Hammarby då låneavtalet med superettanklubben löper ut, men för FD medger 20-åringen att det varit tyst från Bajen.
– Vi har inte haft någon dialog alls, säger Bengtsson.

Förra vintern fick Leo Bengtsson a-lagskontrakt med Hammarby. Få trodde då att yttern skulle få speciellt mycket speltid i allsvenskan, men Jakob Michelsen gav kvicksilvret stort förtroende och det blev hela 18 allsvenska framträdanden, varav sju från start, för Bengtsson.

Under våren har 20-åringen varit utlånad till Gefle, där han gjort bra ifrån sig i ett lag som annars gått tungt och ligger näst sist efter 13 matcher. Bengtsson är given i elvan, men i gårdagens förlustmatch mot Öster skadade sig den kvicke yttern redan i 37:e minuten, men någon större fara med Bengtsson är det inte.

– Jag fick en smäll på axeln så hela armen domnade bort, men jag har varit och röntgat och det är ingen fraktur, bara en muskelskada, säger Bengtsson till FD och berättar att han trivs bra i Gefle.

– Jag känner att jag utvecklas. Först spelade jag på lite olika positioner, både som innermittfältare och anfallare, men i de senaste matcherna har jag varit ytter, min naturliga position. Det har inte gått så jättebra för laget, men det är bara att kämpa på och det är kul att få spela och få vara med i superettan där det finns många bra lag med spelare från allsvenskan.

Den 30 juni går Bengtssons låneavtal med Gefle ut och han kommer då att återvända till Hammarby. Någon kontakt med Bajen under våren har han dock inte haft.

– Nej, vi har inte haft någon dialog alls så det har varit rätt tyst. Det vi kom överens om var att jag ska tillbaka till Hammarby nu i sommar och det är det som fortfarande gäller.

Bajen tog klivet tillbaka till allsvenskan inför 2015 års säsong. Efter två raka elfteplatser slutade de i fjol nia i tabellen. Att Bajen nu leder allsvenskan är därför något som överraskar många, men inte Leo Bengtsson.

– Nej, jag är inte förvånad. Vi har ett grymt starkt lag med en sjuk potential. Det hade vi redan förra året, men då var mycket ganska nytt med många nya spelare. I år har det bara blixtrat till, så det är kul!

LÄS: STORSTJÄRNAN HYLLAR STEFAN BILLBORN 

Konkurrensen på de offensiva mittfältsplatserna är hård. Visserligen ser Erkan Zengin ut att lämna, men spelare som kan operera på kanterna i Hammarby är Jiloan Hamad, Muamer Tankovic, Imad Khalili och Sander Svendsen.

– Haha du hör ju själv, det är riktigt bra namn. En brutal konkurrens! Men det är bara att köra på, konstaterar Leo Bengtsson.

Du spelade hela 18 allsvenska matcher i fjol, det var kanske mer än förväntat?

– Ja, det var det absolut, men jag tycker samtidigt att jag förtjänade chanserna. Nu växte konkurrenssituationen och jag fick möjligheten att spela i superettan under våren. Att få spela 15 matcher i Gefle, men inte spela i Hammarby – ja då kändes Gefle som en bra lösning.

Du låg bakom derbysegern mot Djurgården i juni förra sommaren. Är det bästa minnet i Hammarbys a-lag så här långt?

– Ja, det måste jag ändå säga. Det var en fantastisk känsla. Det var grymt. Vi kom ut till den andra halvleken och kändes som ett helt nytt lag. Vi rullade ut Djurgården och vände matchen, det var sjukt!