• Publicerat 16 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

För FotbollDirekt berättade Simon Hedlund sin besvikelse över att inte blivit uttagen i det svenska landslaget och han öppnade då att byta till Finland, landet där hans mor kommer ifrån. Så blir det dock inte.
– Det finska förbundet hörde av sig, men i och med att jag spelat ungdomslandskamper i Sverige med enbart svenskt medborgarskap var det regler som kom emellan, säger Hedlund till Borås Tidning.

Det var i början av april som FotbollDirekt kunde avslöja att Simon Hedlund övervägde att byta till Finlands landslag, detta då forne Elfsborgsstjärnan inte fått chansen i Blågult.

Den kvicke Union Berlin-ytterns mamma är från Finland och för FD bekräftade 25-åringen att Finland var aktuellt.

– Morsan är från Finland, mormor och morfar också. Jag har alltid haft en tanke att jag kan byta dit. Det är klart att jag är missnöjd över att jag aldrig kommit med i landslaget trots att jag spelar hela tiden medan spelare som inte får någon speltid ändå tas ut. Då tänker man att ”fan, är det mig det är fel på? Är jag inte tillräckligt bra?”. Så absolut, jag kan tänka mig att byta till det finska landslaget, konstaterade Hedlund 6 april.

Men något landslagsbyte blir det inte. Det klargör han för Borås Tidning.

– De finska förbundet hörde av sig, men i och med att jag spelat ungdomslandskamper i Sverige med enbart svenskt medborgarskap var det regler som kom emellan. Men det där är överspelat nu, jag längtar till den dagen jag får chansen i svenska landslaget.