Foto: Bildbyrån

Hammarby går som tåget i Allsvenskan. Men en spelare som hamnat i kläm är islänningen Arnór Smárason, 29. Nu talar mycket för att han snart lämnar Hammarby. 
– Jag räknar med att vi kan hitta en lösning i sommar, säger agenten Fredrik Risp till FotbollDirekt.se. 

Smárason räknades som en profilvärvning när han kom till Hammarby 2016. Det året blev det 27 matcher. Även i fjol hade islänningen en stor del (29 matcher) i att Bajen tog sin bästa tabellplacering på många, många år.

Den här säsongen har han dock inte alls haft samma lycka med speltid – fyra inhopp och totalt 77 spelminuter – och har haft svårt att slå sig in ett Hammarby som gått som tåget och leder Allsvenskan.

Med ett kontrakt som löper ut efter säsongen talar nu en hel del för att Smárason kommer att byta klubb i sommar.

– Det finns inget definitivt beslut taget från Hammarbys sida. Men det är klart att det här är en långtifrån optimal situation för Arnór. Framför allt i de sista matcherna på våren där det var lite skador och avstängningar och det blev ändå ingen speltid, sa agenten Fredrik Risp till FotbollDirekt.se för ett par veckor sedan – samtidigt som han berättade om tre-fyra klubbar som hört sig för och visat intresse.

Med ett stundande transferfönster ser situationen inte ut att ha ändrats och mycket talar för en sommarflytt.

– Inget är klart på något sätt men jag har haft en dialog med ett antal klubbar. Han har inte fått den speltid som han velat. Ännu är ingen officiell kontakt med Hammarby tagen från intresserade klubbar, men jag räknar med att kunna hitta någon lösning under sommaren då det hade varit det bästa för Arnór, säger Risp till FotbollDirekt.se.

Har han varit frustrerad under våren?

– Han är väldigt professionell och har bitit ihop. Han hade lite otur med småskador samtidigt som laget gjort det bra och det varit svårt att slå sig in i laget. Men han har gjort det bra i U21 och de få matcher han fått spela i Allsvenskan. Det är ingen spelare som gnäller.

Vad har Hammarby sagt om situationen?

– De gillar Arnór skarpt. Han har varit väldigt professionell och jag tror inte att de vill sätta några käppar i hjulet för honom. Vi får se vad som händer, det kan ju bli skador som förändrar situationen, men i nuläget talar det för en flytt i sommar.