• Publicerat 14 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ryssland gjorde slarvsylta av Saudiarabien i VM-premiären. Värdnationen vann med hela 5-0 och fick därmed en flygande start på mästerskapet.

VM är igång och det bjöds direkt på målfest i premiären. Värdnationen Ryssland fick hål på Saudiarabien redan i tolfte minuten när Yuri Gazinskiy nickade in Alexandr Golovins inlägg.

Samme Golovin var bäst på plan och det var också yttern som låg bakom 2-0-målet då han hittade fram till Roman Zobnin som i sin tur spelade fram Denis Cheryshev som läckert tryckte upp bollen i nättaket.

Just Cheryshev inledde matchen på bänken, men fick ersätta en skadad Alan Dzagoev redan efter 24 minuters spel.

2-0-ledningen stod sig halvleken ut och det var lite sömnigt såväl på planen som läktaren. I slutet av matchen fick dock Ryssland upp ångan mot ett svagt Saudiarabien. Anfallaren Artem Dzyuba, som då bara varit på planen i en minut, nickade in 3-0 i 72:a minuten.

På stopptid slog sedan 2-0-skytten Cheryshev till med ett drömmål då han lyfte in bollen med yttersidan och i matchens absoluta slutsekunder kom även 5-0 då Golovin hur elegant som helst skruvade in en frispark.

5-0 i VM-premiären för värdnationen, vilken pangstart! Under fredagseftermiddagen klockan 14 spelar Uruguay och Egypten mot varandra, som också tillhör grupp A.