Foto: Bildbyrån

Marcus Antonsson lämnade Kalmar FF för två år sedan. Leeds köpte loss honom för 23 000 000. Nu ser Leeds ut att vara beredd att släppa honom och MFF, Hammarby och Brescia uppges intresserade av den forne allsvenske stjärnan.

Marcus Antonsson har återvänt från Blackburn till Leeds. Nu är en fortsättning i Leeds högst tveksam. Enligt uppgifter till FotbollDirekt är The Championship-klubben beredda att sälja sin svensk. Klart är hur som helst att Antonsson inte kommer att gå till Blackburn igen.

Intresset från Sverige är stort där främst Malmö FF och Hammarby är så länge har hållit sig framme. I dag kommer så nya uppgifter om italienska Serie B-klubben Brescia för Antonsson som kom upp i 7+3 på 31 matcher under säsongen som gick.

Problemet i nuläget är att Antonsson ser för dyr ut för allsvenskan.
Både i övergångspengar liksom lönemässigt. Med omkring 190 000 i veckan så återstår ännu stora pengar av gällande kontrakt som gäller fram till i december 2019.

Enligt FD.s uppgifter så vill stjärnan helst stanna kvar i England men samtidigt så vill han, enligt FotbollDirekts källor, inte utesluta allsvenskan ok en låneuppgörelse på nytt kan nås, liknande den med Blackburn.
Nyligen i en intervju med Kvällsposten så visade han emellertid att han kände sig smickrad av intresset från exempelvis MFF och Bajen: ”Jag stänger inga dörrar överhuvudtaget”, sade anfallaren i en längre intervju.

Till saken hör att det redan förra sommaren fanns uppgifter om så väl Malmö som AIK, liksom Kalmar FF i augusti innan han valde lösningen med Rovers

De senaste uppgifterna om Brescia har han ännu inte uttalat sig om.