Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal har haft Stefan Billborn som tränare i Brommapojkarna. Att Billborn nu gör succé i Hammarby är något som landslagsstjärnan gläds över och han tror heller inte att 46-åringen nått sin topp.
– Jag tror att inom fem-sex-sju år så har han gjort stora grejer, säger Ekdal till Fotbollskanalen.

Den svenska VM-truppen reste till Ryssland i går för uppladdning inför premiären mot Sydkorea på måndag. Hela fyra spelare är fostrade i Brommapojkarna: Kristoffer Nordfeldt, Ludwig Augustinsson, John Guidetti och Albin Ekdal. Alla har haft Stefan Billborn som tränare i BP och en som är mycket glad över att det går så bra för 46-åringen som huvudtränare i Hammarby är Albin Ekdal.

– Det är på tiden. Han är ju en riktig fotbollsnörd som lägger all sin vakna tid åt fotboll och då blir man duktig och vi som har varit i BP har ju vetat om att han är otroligt kunnig och kan utveckla alla spelare, säger mittfältsstjärnan till Fotbollskanalen. 

Billborn har länge gjort sig känd för att vara en duktig ungdomstränare. Han gjorde lilla Rågsved med Stefan Ishizaki i elvan till ett av Stockholms bästa lag innan tränaren lämnade för Brommapojkarna. Väl i BP har han drillat massvis av spelare som i dag är proffs.

2014 fick Billborn huvudansvaret i Brommapojkarnas a-lag med Patrick Winqvist som assisterande, samme Winqvist som i dag rattar Trelleborg. BP trillade dock ur allsvenskan samma år.

2015 värvades Billborn till Hammarby där han till en början jobbade i akademin, men i fjol var han Jakob Michelsens högra hand i a-laget och när dansken sparkades i vintras blev det Billborn som tog över som huvudtränare.

Med Billborn vid rodret har Bajen varit allsvenskans bästa lag under våren och de har lett serien från första omgång. Inför omstarten om en knapp månad toppar de tabellen med två poäng före AIK och då har Gnaget dessutom spelat en match mer.

En stor framgång för Billborn så klart och Albin Ekdal tror att 46-åringen kan växla upp ytterligare i sin tränarkarriär.

– Jag vet inte om det är lite för tidigt att han ska ta det ännu ett steg, han är ganska färsk i seniorfotboll. Men just fotbollskunnandet har han. Sedan vet jag inte om det krävs andra saker för att man ska lyckas, men just det fotbollsmässiga är han lätt bland de vassaste i Sverige.

– Jag tror att inom fem-sex-sju år så har han gjort stora grejer.