Ryter ifrån mot miljardären - Dalkurd svarar upp -FotbollDirekt

Ryter ifrån mot miljardären – Dalkurd svarar upp

  • Publicerat 13 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kawa Junad, som äger 49 procent av Dalkurd, ska sluta sponsra klubben. Det har fått Dalkurd att agera och i ett pressmeddelande riktar de kritik mot miljardären.

Det var i söndags som det kom uppgifter från Expressen att Mikael Ahlerup hoppar av sin roll som vd i Dalkurd efter en påstådd spricka, en roll som han fick inför årets säsong efter att ha sparkats från AIK.

Det fick miljardären Kawa Junad, som äger 49 procent av Dalkurd, att lacka ur på klubbens ordförande Ramazan Kizil och i en intervju med Sportbladet konstaterade han följande:

– Intresset hos några av familjemedlemmarna går i motsatt riktning som klubbens och det påverkar Dalkurd. Det är därför vi är i den här situationen. När vi gav Mikael Ahlerup vd-rollen har han inte fått jobba på sitt sätt. De gjorde det svårt för honom att jobba professionellt. När resultaten inte går bra måste man göra förändringar, flera förändringar. Går klubben dåligt är det inte bara tränarens fel. I Dalkurd styr ordförande (Ramazan Kizil) allt. Han har gjort så många fel. Är man emot honom kickas man. Vi kom överens om att Mikael skulle få full kontroll, med alla befogenheter, berättade Junad för Sportbladet.

Miljardären säger nu att han ska sluta sponsra klubben och utspelet från Junad har fått Dalkurd att agera och i går kväll gick de ut med ett pressmeddelande på sin hemsida. Läs det nedan!

”Med anledning av de påståenden som Kawa Junad har framfört via media de senaste dagarna vill vi framhålla följande.

Dalkurd FF är tacksamma för det ekonomiska stöd som Kawa Junad har bidragit med under den korta tid som han genom sitt bolag intresserat sig för att bidra till utvecklingen av Dalkurd FF.

Som framgått av Kawa Junads påståenden i media har han missuppfattat sin roll som investerare och minoritetsägare i Dalkurd AB.

Majoritetsägaren i Dalkurd AB är, i enlighet med den s k 51 %-regeln, den ideella föreningen Dalkurd FF.

Dalkurd FF styrs genom föreningsdemokrati varigenom den yttersta beslutanderätten tillkommer medlemmarna i Dalkurd FF på årsstämma. Det är Dalkurds medlemmar, d v s supportrar till Dalkurd FF och eldsjälar i Dalkurd FF, som har valt Dalkurd FF:s styrelse och det är Dalkurd FF:s styrelse som ytterst har att se till att en kompetent styrelse utses i Dalkurd AB genom föreningens majoritetsägande i Dalkurd AB.

Kawa Junad har under en period krävt att Dalkurd FF ska överlämna all beslutanderätt i Dalkurd AB till honom och att han ensamt ska få tillsätta styrelsen i Dalkurd AB. För Dalkurd FF är det självfallet uteslutet. Dalkurd FF:s framtid styrs av dess medlemmar. Det är de supportrar och eldsjälar som investerat både tid och pengar som utgör Dalkurd FF:s själ och som genom sitt medlemskap beslutar om Dalkurds framtid.

Styrelsen för Dalkurd FF kommer aldrig, oavsett om en investerare med omfattande kapital så kräver, att tumma på Dalkurd FF:s principer, medlemmarnas beslutanderätt, riksidrottsförbundets stadgar eller svensk föreningsrätt.”

11 augusti

FD:s avslöjande bekräftat - nya tunga smällen för Dalkurd

Dalkurd har redan tappat stjärnorna Yukiya Sugita och Mohamed Buya Turay. Nu kommer nästa smäll då mittfältsstrategen Rewan Amin skrivit på för Östersund, något FD avslöjade i torsdags. Nykomlingen Dalkurd går knackigt i allsvenskan.

10 augusti

MFF gjorde jobbet - uppförsbacken allt brantare

Malmö FF tog en ny trepoängare i allsvenskan, denna gång borta mot Dalkurd med 1-0. Nykomlingen fortsatt jumbo i tabellen.   I går kväll kunde FotbollDirekt avslöja att Markkanen var på väg lämna AIK för Dalkurd. Ett upplägg där den

10 augusti

AVSLÖJAR: ÖSK värvar allsvenskt välmeriterat namn

Örebro SK har klart med ett nyförvärv strax före transferfönstrets stängning. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Johan Bertilsson helt klar för ÖSK. Johan Bertilsson lämnade Östersunds FK för Dalkurd inför den här säsongen.

9 augusti

AVSLÖJAR: På väg lämna AIK - men blir kvar i allsvenskan

Eero Markkanen har återvänt till AIK efter utlåning till Randers. Den finske anfallaren är nu på väg att lämna Gnaget permanent - men han blir med största sannolikhet kvar i allsvenskan. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är Markkanen

8 augusti

AVSLÖJAR: Sist i Allsvenskan - nu förstärker Dalkurd

I mitten på juni blev Johan Sandahl klar som Azrudin Valentic ersättare i Dalkurd. Sedan dess har klubben letat en ny assisterande tränare åt Sandahl. FD kan avslöja att man nu hittat sin man.  Det har varit stor rotation i Dalkurd både p