Ryter ifrån mot miljardären – Dalkurd svarar upp

  • Publicerat 13 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Kawa Junad, som äger 49 procent av Dalkurd, ska sluta sponsra klubben. Det har fått Dalkurd att agera och i ett pressmeddelande riktar de kritik mot miljardären.

Det var i söndags som det kom uppgifter från Expressen att Mikael Ahlerup hoppar av sin roll som vd i Dalkurd efter en påstådd spricka, en roll som han fick inför årets säsong efter att ha sparkats från AIK.

Det fick miljardären Kawa Junad, som äger 49 procent av Dalkurd, att lacka ur på klubbens ordförande Ramazan Kizil och i en intervju med Sportbladet konstaterade han följande:

– Intresset hos några av familjemedlemmarna går i motsatt riktning som klubbens och det påverkar Dalkurd. Det är därför vi är i den här situationen. När vi gav Mikael Ahlerup vd-rollen har han inte fått jobba på sitt sätt. De gjorde det svårt för honom att jobba professionellt. När resultaten inte går bra måste man göra förändringar, flera förändringar. Går klubben dåligt är det inte bara tränarens fel. I Dalkurd styr ordförande (Ramazan Kizil) allt. Han har gjort så många fel. Är man emot honom kickas man. Vi kom överens om att Mikael skulle få full kontroll, med alla befogenheter, berättade Junad för Sportbladet.

Miljardären säger nu att han ska sluta sponsra klubben och utspelet från Junad har fått Dalkurd att agera och i går kväll gick de ut med ett pressmeddelande på sin hemsida. Läs det nedan!

”Med anledning av de påståenden som Kawa Junad har framfört via media de senaste dagarna vill vi framhålla följande.

Dalkurd FF är tacksamma för det ekonomiska stöd som Kawa Junad har bidragit med under den korta tid som han genom sitt bolag intresserat sig för att bidra till utvecklingen av Dalkurd FF.

Som framgått av Kawa Junads påståenden i media har han missuppfattat sin roll som investerare och minoritetsägare i Dalkurd AB.

Majoritetsägaren i Dalkurd AB är, i enlighet med den s k 51 %-regeln, den ideella föreningen Dalkurd FF.

Dalkurd FF styrs genom föreningsdemokrati varigenom den yttersta beslutanderätten tillkommer medlemmarna i Dalkurd FF på årsstämma. Det är Dalkurds medlemmar, d v s supportrar till Dalkurd FF och eldsjälar i Dalkurd FF, som har valt Dalkurd FF:s styrelse och det är Dalkurd FF:s styrelse som ytterst har att se till att en kompetent styrelse utses i Dalkurd AB genom föreningens majoritetsägande i Dalkurd AB.

Kawa Junad har under en period krävt att Dalkurd FF ska överlämna all beslutanderätt i Dalkurd AB till honom och att han ensamt ska få tillsätta styrelsen i Dalkurd AB. För Dalkurd FF är det självfallet uteslutet. Dalkurd FF:s framtid styrs av dess medlemmar. Det är de supportrar och eldsjälar som investerat både tid och pengar som utgör Dalkurd FF:s själ och som genom sitt medlemskap beslutar om Dalkurds framtid.

Styrelsen för Dalkurd FF kommer aldrig, oavsett om en investerare med omfattande kapital så kräver, att tumma på Dalkurd FF:s principer, medlemmarnas beslutanderätt, riksidrottsförbundets stadgar eller svensk föreningsrätt.”

5 oktober

Östersund förbi MFF - skuggar Bajen

Östersund besegrade Dalkurd under fredagskvällen med hela 3-0. Nu är ÖFK förbi Malmö i tabellen, och bara två poäng bakom Hammarby. Tesfaldet Tekie, Ronald Mukiibi, Simon Kroon och Rewan Amin saknades alla för Östersund under fredagskvä

30 september

FEM SNABBA: "Inget snack om saken längre, AIK"

AIK besegrade Dalkurd med 4-0 och leder nu allsvenskan med åtta poäng före tvåan Norrköping. Med sex matcher kvar anser FD:s reporter Casper Nordqvist att de svartgula inte kan bomma SM-guldet. - Det är inget snack om saken längre, AIK kommer

30 september

AIK krossade Dalkurd - leder allsvenskan överlägset

AIK har gjort et rejält guldryck i allsvenskan, detta efter seger borta mot Dalkurd med hela 4-0. Gnaget leder nu serien med åtta poäng.  Efter att Norrköping överraskande tappade poäng borta mot Sirius i går (1-1) kunde AIK göra ett rej

22 september

Sätter press på Bajen - styrkebeskedet i kväll

Norrköping gjorde jobbet borta mot Dalkurd. Seger med 2-0 och laget tillfälligt förbi Hammarby i tabellen. Det blev seger i Gävle för IFK Norrköping under lördagskvällen. Gästerna besegrade Dalkurd med 2-0 efter mål av Ian Smith och Kall