I går visade MFF upp Uwe Rösler som Magnus Pehrssons efterträdare. Som spelare med över 150 matcher och 50 mål för Man City. Som tränare blir MFF åttonde klubben sedan 2005. En av få svenskar som upplevt Rösler på nära håll är Hammarbys Björn Runström.
– Ett oerhört stort kunnande. Han kan vara den bäste tränare jag har haft. Definitivt i Skandinavien, säger han till FotbollDirekt.se.

Den 49-årige tysken satte en vågad ton direkt på den presskonferens som genomfördes i går eftermiddag. Uwe Rösler hukade inte för det tiopoängsglapp som sprack upp under våren fram tills serieledande Hammarby.
”Ingenting är omöjligt”, slog Rösler snabbt fast när han fick ta till orda för första gången som skåningarnas nye tränare.
”Vi måste börja vinna och ju snabbare vi gör det desto tidigare kan vi börja jaga”.

”Nu handlar det om korta mål. Första målet är att vinna första matchen 7 juli”.
Ja, ni hör det är ett rättframt sätt från ett namn som har en stor spelarkarriär bakom sig och som tränare sedan Molde och hjältestatusen där 2010, de senaste åren varit i Brentford, Wigan, Leeds och nu senast Fleetwood men därifrån han däremot sparkades i januari och gått utan jobb sedan dess.

LÄS: MFF:S DUBBLA BESKED

Men vem är då Rösler som tränare och vad mer exakt står han för?
Än så länge har ingen uttalat sig om självupplevda saker och syn på den 49-årige östtysken.
Nu har FotbollDirekt en intervju med forne Bajenstjärnan Björn Runström.
Ännu bara 34 år och med erfarenhet av klubbar som Fiorentina, Fulham, Kaiserslautern, Odense och New England i MLS. En karriär som innehåller mycket och även Molde under 2010, faktiskt samma år som Rösler var där och gjorde stor succé efter sparkade Kjell Jonevret.

Sex segrar och två oavgjorda på åtta matcher räddade Molde kvar i Tippeligan det året.
– Vi låg dåligt till och så kom han in. Alltså jag fick ju inte spela under honom men jag måste säga att jag inte upplevt en mer taktiskt skicklig tränare än honom, börjar Bajenfavoriten för FotbollDirekt.se.

Runström som numera, sedan några år tillbaka, gått vidare inom agentyrket fortsätter så här:
– Det var uppenbart direkt att han hade ett stort kunnande. I Skandinavien har jag inte upplevt någon med hans kvaliteter och det känner jag trots att jag alltså inte fick speltid när han var i Molde.

Din första reaktion när det stod klart att MFF tagit honom?
– Bra och modigt av MFF. Den seriositeten och erfarenheten behövs i svensk fotboll. Spontant kände jag bara…starkt att hitta honom och förmå honom att komma till Sverige. Hur han är…? Men han har ju ett ledarskap som är rakt. Det är raka svar och han kan vara hård. På både gott och ont så är han tydlig och ärlig, ett ledarskap som jag personligen mest uppskattar. Nu hade jag honom i bara några månader men han visade ju redan då hur han kunde komma in och göra skillnad och gjorde det verkligen.

– Taktiskt var han skicklig på att variera spelsätt och uppträdande beroende på hur motståndet såg ut. Lyhörd och smart. Ja, min upplevelse och känsla blev snabbt att jag inte hade upplevt någon tränare med hans taktiska kunnande.

– Sedan har jag ju upplevt taktiskt skickliga tränare i Italien, det säger sig själv. Men hans står sig väl även i den jämförelsen, avslutar Björn Runström för FotbollDirekt.se.