• Publicerat 12 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
IFK Göteborg har haft en blandad vår. Från att ha varit på gång uppåt i tabellen så har man lika hastigt tappat fart. Ett namn som fått kanske hårdast kritik är Sebastian Eriksson – som här försvaras i en krönika på SVENSKA FANS.

Det är Svenska Fans skribent Magnus Thorn som i en krönika publicerad i samband med den allsvenska avslutningen, 0-2 mot Gif Sundsvall, som funderar över den hårda kritik som riktats mot inte minst Sebastian Eriksson.

”Att Sebastian Erikssons hjärta för Blåvitt är stort nog att fylla hela Gamla Ullevi tror jag få blåvita supportrar betvivlar. Sebastian Eriksson, känslomänniskan, den hårdföre mittfältaren som ingen jävel vill ha i bakhasorna. Allt sedan debuten den 6 april 2008, har Sebastians hjärta stått i brand för den klubb han älskar mer än någonting annat”.

Men Erikssons namn har gått till att bli kritiserat, ett namn som i år omskolats till försvarare av nye tränaren Poya Asbaghi och hur kritiken med det hårdnat mot Blåvittstjärnan.

”Jag har hört så mycket skit kastas mot honom från läktarplats, så många tweets på Twitter som i vissa fall snarare kan benämnas som hatiska istället för kritiska. Sebastian får i dag klä skott för Blåvitts bitvis mediokra insatser, och jag tycker att det har fått spridning och på något vis blivit någon form av sanning att Sebastian ”inte håller”. Och sedan Poya placerat Sebastian på en backplats har skeptikerna och hatarna verkligen fått vatten på kvarn. Men utan att vara raketforskare kan man ganska snabbt fastslå att Sebastian får oförtjänt mycket skit från delar av våra egna supportrar, och att det allt som oftast bottnar i ett personligt agg mot Sebastian Eriksson själv. Långsinthet kan sitta i länge”.

Vidare har SVENSKA FANS krönikör enskilt i efterhand tittat närmare på Erikssons insatser:
”Därför tog jag mig också friheten att titta tillbaka på ett par matcher på TV, för att göra en egen bedömning av Sebastians insatser, samt att jag tänkte tillbaka på de matcher där jag själv stått på läktaren och både sett och hört diverse reaktioner. Sägas ska att jag håller Sebastian Eriksson väldigt högt. Jag gillar honom av hela mitt hjärta, men jag kan också se när han gör dåliga matcher eller när han slarvar bort en enkel boll. Men jag kan också se när han gör någonting bra. Hur som, så kan vi vara rörande överens om att Sebastian slår bort bollar ibland, men varken mer eller mindre än någon annan spelare rent procentuellt. Sebastian har mycket boll, och grejen är att när Sebastian slår bort en boll, så reagerar många som på en given signal, som om de bara väntar på att det ska ske, för att få bekräfta sin tes, nämligen att Sebastian inte håller och bör ställas utanför elvan (eller åtminstone flyttas bort från backplatsen). Några önskar honom fara åt helvete, men de är befriande nog i minoritet.

Han fortsätter med att konstatera att Sebastian Eriksson har ett större spel i sig än vad han har fått ut och att mycket handlar om att det just nu totalt sett är ett lag som inte räcker till för en högre allsvensk nivå.
Detta sagt om ett namn som ändå har varit i en av världens bästa ligor, Serie A:
”Vi kan enas om att Sebastian slagit bort enkla bollar, och han har slagit bort långbollar, men att helheten är mycket mer komplex än att Sebastian ensam är ansvarig när spelet hackar”.

”Ett annat exempel är att Sebastian ofta slår ganska hårda (och precisa) passningar upp i banan, men där förstatouchen på mottagaren går att likna vid en halt noshörnings, och boll tappas direkt. Då är det Sebastians fel. När någon annan slår en hårdare passning som direkt tappas, då är det mottagarens fel”. 

HELA KRÖNIKA PÅ SVENSKA FANS FÖR IFK GÖTEBORG !