Foto: Bildbyrån

Anton Tinnerholm har haft Patrick Vieira som tränare i New York City. I går blev det klart att den forne världsstjärnan flyttar till Nice, ett besked MFF-favoriten beklagar sig över.
– Det kom inte som en chock, men det är klart att det är tråkigt, säger Tinnerholm till Fotbollskanalen.

Det finns tre allsvenska bekantingar i New York City. Dels är det Ebenezer Ofori, som lämnade AIK för Stuttgart förra vintern och som nu i februari skrev på för MLS-klubben.

Tidigare under vintern hade även Jo Inge Berget och Anton Tinnerholm anlänt till storsatsande New York City. Såväl Berget som Tinnerholm lämnade Malmö FF som Bosman och den sistnämnde har gjort succé i Nordamerika.

Den svenska högerbacken har fått stort förtroende av tränaren, tillika forne världsspelaren, Patrick Vieira. I går stod det dock klart att fransmannen lämnar klubben för att ta över Nice. För Fotbollskanalen berättar Tinnerholm att han inte blev överdrivet överraskad när beskedet väl kom.

– Det är klart att det är tråkigt, även om det har ryktats om det ett tag. Det kom inte som en chock. Det är tråkigt för oss här i laget. Jag har bara varit här ett halvår, men vi har byggt upp något bra, samtidigt som vi också kan ha något på gång med en annan tränare. Han (Patrick Vieira) präntade in en idé och filosofi som vi har spelat väldigt tydligt efter så det är tråkigt, men sådan är branschen. Det är inte första gången det sker, men det är tråkigt för oss som lag, säger Tinnerholm till sajten.

Ny tränare blir i stället Domenec Torrent, som varit assisterande åt Pep Guardiola de senaste elva åren.