Malmö FF presenterade i dag sin nya tränare Uwe Rösler och en som är lättad över att tränarkarusellen äntligen är över är stjärnmittbacken Rasmus Bengtsson.
– Absolut. Nu kan man släppa de diskussionerna och tankarna, säger 31-åringen till Kvällsposten. 

Sedan Rasmus Bengtsson vände hem till Sverige 2015 och skrev på för Malmö FF har han haft tre tränare: Åge Hareide, Allan Kuhn och Magnus Pehrsson.

I dag blev det klart vem som blir Bengtssons fjärde. Den 49-årige tysken Uwe Rösler presenterades för MFF på en presskonferens klockan 12, en tränare som försökte värva Bengtsson till Viking Stavanger, klubben som han tränade mellan 2006 och 2009. Någon större relation till tysken har Bengtsson dock inte.

– Jag har själv inte jättebra koll på honom men känslan är att det kommer bli bra. Klubben vet vad de gör och vad de vill ha. Det känns bra, säger Bengtsson till Kvällsposten och medger en lättnad över att tränarnamnet nu äntligen är klart.

– Absolut. Nu kan man släppa de diskussionerna och tankarna. Nu vet vi vad vi har och kan blicka framåt och bygga på det.

LÄS: FINA ORDEN OM MALMÖS NYA TRÄNARE 

Allsvenskan kickar igång igen om en knapp månad och kort senare inleds även Malmös Champions League-kval. Bengtsson oroas inte över att nya tränaren Uwe Rösler inte ska hinna sätta sin spelfilosofi till dess.

– Har man bara en tydlig tränare så löser det sig oftast när man har bra och kloka spelare. Man ska väl inte ändra allt för mycket utan ändra på det som behövs och har du kloka spelare så ska man klara av det också. Jag är inte orolig för att det inte finns tid, konstaterar mittbacken.