Foto: Bildbyrån

Costa Rica fick inget roligt genrep inför VM. Förlust med hela 4-1 mot Belgien och Norrköpingsspelaren Ian Smith byttes först in efter belgarnas fjärde mål.

Ian Smith kom till Hammarby på lån inför 2016 års säsong. Något spel i allsvenskan blev det inte för costaricanen som återvände hem efter året i Sverige.

Väl tillbaka i Costa Rica gjorde högervingen det bra vilket fick IFK Norrköping att värva honom i vintras. 20-åringen debuterade för Costa Ricas a-landslag i våras och kom sedermera med i VM-truppen, detta trots att han bara spelade tre allsvenska matcher under våren på grund av skada.

Costa Rica har en tuff VM-grupp i form av Brasilien, Serbien och Schweiz. Landslaget från Centralamerika har också sparrats mot svårt motstånd inför avresan till Ryssland. Först blev det 0-2 i baken borta mot England och i går förlust med hela 1-4 borta mot Belgien.

Visserligen var det Costa Rica som tog ledningen i 24:e minuten genom storstjärnan Bryan Ruiz, men sedan var det slut på det roliga. Belgarna vände på steken före pausvilan efter mål av Dries Martens och Romelu Lukaku. Samme Lukaku gjorde sedan 3-1 direkt i upptakten av andra halvlek och efter dryga timmes spel spikades slutresultatet till 4-1 genom Michy Batshuayi.

Därefter valde Costa Ricas förbundskapten Oscar Ramírez att slänga in Norrköpings Ian Smith i handlingarna, men 20-åringen hann inte uträtta något särskilt och nu reser Costa Rica till Ryssland med två raka torsk i bagaget. Forne AIK-stjärnan Celso Borges byttes ut med kvarten kvar.

På söndag spelar Costa Rica sin VM-premiär mot Serbien.