Foto: Bildbyrån

Malmö FF har presenterat sin nya tränare och det är tysken Uwe Rösler som tar över. 49-åringen har verkat som fotbollstränare i 13 år och har själv en lång fotbollskarriär i bland annat Manchester City. 

Efter att Magnus Pehrsson fått sparken som tränare i Malmö FF i mitten av maj och sportchefen Daniel Andersson tillfälligt tagit över är det nu klart vem som kommer ratta fjolårets SM-guldvinnare från tränarbänken.

Det är den 49-åriga tysken Uwe Rösler som skrivit på ett kontrakt med Malmö över 2020 års säsong. Han har verkat som tränare i 13 år och har haft lag som Leeds, Wigan och Brentford i England. Rösler har även verkat som tränare i Norge och basat över flera lag i Tippeligaen.

Som spelare var Rösler en fruktad målskytt och öste in mål i bland annat Manchester City (50 fullträffar på 152 matcher).

Sportchefen Daniel Andersson är belåten över att kunnat rekrytera Rösler till MFF.

– Hans fotbollssyn är tyskinspirerad men också influerad av erfarenheter från både England och Skandinavien. Han vill spela ett snabbt och energifyllt anfallsspel. Defensiven är dynamisk och med hög press. Han är taktiskt skicklig och flexibel i att lägga upp spelet utifrån de egna spelarnas styrkor men också i att vid behov anpassa sig efter motstånd, säger Andersson till klubbens hemsida och Rösler fyller sedan på:

– Att få möjligheten att träna en klubb med en så rik historia gör mig naturligtvis stolt. Malmö är en bra fotbollsstad och MFF har en enorm potential. Jag hoppas på att kunna bidra till flera nya titlar. Här är man vana vid att vinna men av någon anledning är man på en tiondeplats i ligan. Det är det vi utgår ifrån. Nu ska vi utvärdera läget och börja göra saker bättre med det kortsiktiga målet att vinna så många matcher som möjligt och klättra i tabellen. Jag ser fram emot att börja jobba med staben och spelarna.