• Publicerat 12 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det var ett fullständigt galet Göteborgsderby som ägde rum på Gamla Ullevi under tisdagskvällen. Örgryte ledde med 4-2 fram till 88:e minuten, men Gais fick in två sena bollar och matchen slutade 4-4. 

Inför över 13 000 åskådare spelades årets första Göteborgsderby mellan Gais och Örgryte i superettan – och det skulle bli en match publiken sent kommer att glömma.

Hemmalaget Gais tog ledningen med 1-0 tidigt i matchen då Dusan Djuric rundade Stojan Lukic och placerade in ledningsmålet i den tolfte minuten.

Öis vände sedan på steken till 2-1 och det var Gustav Ludwigson som två gånger om nätade för gästerna och innan halvleken var slut hade dessutom David Engström utökat för Örgryte – och Gais reducerat till 2-3 på straff genom Marcus Bergholtz.

När Daniel Paulson gjorde 4-2 för Örgryte med tio minuter kvar kändes det som att målet var spiken i kistan, men Gais ville annorlunda.

I den 88:e minuten reducerade Jesper Westermark till 3-4 och i den 96:e minuten kom också kvitteringen med matchens sista spark då inhopparen Ajdin Zeljkovic tryckte in Junes Barnys frispark i mål. Ett sanslöst drama och blytungt för Örgryte som inte bara tappade segern – nu är de också utanför topp 3. Upp till serieledande Falkenberg är det dock bara tre poäng för tabellfyran Öis.

Gais ligger åtta i tabellen med 16 inspelade poäng på 12 matcher.